- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kalkoen met sinaasappelsaus en wortel-druivenstoofpotje
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schik de kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. sinaasappelmarmelade. Verdeel er de boter in klontjes over en giet er de gevogeltefond bij. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Neem de kalkoen uit de oven en bedruip met het braadvocht. Verlaag de temperatuur tot 165 °C, dek de kalkoen af met aluminiumfolie en zet nog 1,5 à 2 u. in de oven.
-
Snij intussen de wortelen in gelijke staafjes van 1 bij 4 cm.
-
Laat de druiven uitlekken en vang het sap op.
-
Snipper de sjalotten fijn en de blaadjes peterselie grof.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg de staafjes wortel toe en overgiet met de witte wijn en het sap van de druiven.
-
Laat 15 min. stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de druiven en de room toe. Kruid met peper en zout en roer er de grofgesnipperde peterselie onder.
-
Neem de kalkoen uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje en roer er 2 eetl. sinaasappelmarmelade onder. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder (de saus mag voldoende vloeibaar zijn).
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneetjes en lepel er wat saus over. Serveer met de wortelen en druiven, en geef er kroketten of aardappelsparretjes bij.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schik de kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. sinaasappelmarmelade. Verdeel er de boter in klontjes over en giet er de gevogeltefond bij. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Neem de kalkoen uit de oven en bedruip met het braadvocht. Verlaag de temperatuur tot 165 °C, dek de kalkoen af met aluminiumfolie en zet nog 1,5 à 2 u. in de oven.
-
Snij intussen de wortelen in gelijke staafjes van 1 bij 4 cm.
-
Laat de druiven uitlekken en vang het sap op.
-
Snipper de sjalotten fijn en de blaadjes peterselie grof.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg de staafjes wortel toe en overgiet met de witte wijn en het sap van de druiven.
-
Laat 15 min. stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de druiven en de room toe. Kruid met peper en zout en roer er de grofgesnipperde peterselie onder.
-
Neem de kalkoen uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje en roer er 2 eetl. sinaasappelmarmelade onder. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder (de saus mag voldoende vloeibaar zijn).
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneetjes en lepel er wat saus over. Serveer met de wortelen en druiven, en geef er kroketten of aardappelsparretjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot