- Bewaar

- Bewaar
Gevulde lamskroon met gebakken aardappelblokjes en mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Padarnac A.O.P. Pauillac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bak de spekblokjes krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix samen met het braadvocht fijn en meng onder het paneermeel en 1/3 van de tijm.
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de lenteuitjes fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Verwarm de oven voor op 140 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de lamskroon in het aluminiumschaaltje in een ovenschaal en verdeel er de spekmengeling over. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder bakken. Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie als het te donker kleurt.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de peultjes toe. Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de rest van de tijm 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de peultjes opnieuw toe en kruid met peper en zout.
-
Zet de oven uit en laat de lamskroon 10 min. rusten in de oven.
-
Breng intussen de room aan de kook in een steelpan. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer er de mosterd onder. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Snij de lamskroon tussen de beentjes door in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappelblokjes en de groenten over de borden.
-
Lepel wat mosterdroomsaus over het vlees.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Padarnac A.O.P. Pauillac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bak de spekblokjes krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix samen met het braadvocht fijn en meng onder het paneermeel en 1/3 van de tijm.
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de lenteuitjes fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Verwarm de oven voor op 140 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de lamskroon in het aluminiumschaaltje in een ovenschaal en verdeel er de spekmengeling over. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder bakken. Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie als het te donker kleurt.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de peultjes toe. Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de rest van de tijm 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de peultjes opnieuw toe en kruid met peper en zout.
-
Zet de oven uit en laat de lamskroon 10 min. rusten in de oven.
-
Breng intussen de room aan de kook in een steelpan. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer er de mosterd onder. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Snij de lamskroon tussen de beentjes door in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappelblokjes en de groenten over de borden.
-
Lepel wat mosterdroomsaus over het vlees.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Padarnac A.O.P. Pauillac