Gevulde lamskroon met gebakken aardappelblokjes en mosterdsaus
Gevulde lamskroon met gebakken aardappelblokjes en mosterdsaus

Gevulde lamskroon met gebakken aardappelblokjes en mosterdsaus

Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 902 kcal
Vet 54.7 g
Verzadigd vet 26.9 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 7.1 g
Vezel 12 g
Eiwit 48.9 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Bak de spekblokjes krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix samen met het braadvocht fijn en meng onder het paneermeel en 1/3 van de tijm.

  5. Snipper de sjalot, het knoflook en de lenteuitjes fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de lamskroon in het aluminiumschaaltje in een ovenschaal en verdeel er de spekmengeling over. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder bakken. Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie als het te donker kleurt.

  11. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.

  12. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de peultjes toe. Giet af.

  13. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de rest van de tijm 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de peultjes opnieuw toe en kruid met peper en zout.

  14. Zet de oven uit en laat de lamskroon 10 min. rusten in de oven.

  15. Breng intussen de room aan de kook in een steelpan. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer er de mosterd onder. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  16. Afwerking:
  17. Snij de lamskroon tussen de beentjes door in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappelblokjes en de groenten over de borden.

  18. Lepel wat mosterdroomsaus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Bak de spekblokjes krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix samen met het braadvocht fijn en meng onder het paneermeel en 1/3 van de tijm.

  5. Snipper de sjalot, het knoflook en de lenteuitjes fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de lamskroon in het aluminiumschaaltje in een ovenschaal en verdeel er de spekmengeling over. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder bakken. Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie als het te donker kleurt.

  11. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.

  12. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de peultjes toe. Giet af.

  13. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de rest van de tijm 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de peultjes opnieuw toe en kruid met peper en zout.

  14. Zet de oven uit en laat de lamskroon 10 min. rusten in de oven.

  15. Breng intussen de room aan de kook in een steelpan. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer er de mosterd onder. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  16. Afwerking:
  17. Snij de lamskroon tussen de beentjes door in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappelblokjes en de groenten over de borden.

  18. Lepel wat mosterdroomsaus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 902 kcal
Vet 54.7 g
Verzadigd vet 26.9 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 7.1 g
Vezel 12 g
Eiwit 48.9 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Padarnac A.O.P. Pauillac

Bekijk het recept digitaal