Gevulde spaghettipompoen met bulgur en champignons
Gevulde spaghettipompoen met bulgur en champignons

Gevulde spaghettipompoen met bulgur en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 9.9 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 23.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snipper fijn. Snipper de blaadjes salie fijn.

  5. Hak de spinazie grof.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Snij de champignons in 4 en snij de grotere boschampignons fijner.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Snij de pompoenen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk de binnenkant van de pompoenen met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Schik de pompoenen met de snijkant naar boven op een bakplaat en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de uien glazig. Voeg de champignons toe en bak goudbruin.

  14. Kruid met peper en zout en meng er de spinazie, de oregano, de salie en de rozemarijn onder. Meng er ook de ricotta onder.

  15. Haal de pompoenen uit de oven en schraap het vruchtvlees er met een vork uit (tot op 1 cm van de rand).

  16. Meng de bulgur en de champignonmengeling onder de pompoenslierten en vul er de pompoenhelften mee. Zet nog 5 min. in de oven.

  17. Afwerking:
  18. Werk af met de hazelnoten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g bulgur 15 min. in water, voeg de laatste 10 min. 100 g spaghettipompoen toe en de laatste 5 min. 20 g spinazie. 2 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snipper fijn. Snipper de blaadjes salie fijn.

  5. Hak de spinazie grof.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Snij de champignons in 4 en snij de grotere boschampignons fijner.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Snij de pompoenen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk de binnenkant van de pompoenen met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Schik de pompoenen met de snijkant naar boven op een bakplaat en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de uien glazig. Voeg de champignons toe en bak goudbruin.

  14. Kruid met peper en zout en meng er de spinazie, de oregano, de salie en de rozemarijn onder. Meng er ook de ricotta onder.

  15. Haal de pompoenen uit de oven en schraap het vruchtvlees er met een vork uit (tot op 1 cm van de rand).

  16. Meng de bulgur en de champignonmengeling onder de pompoenslierten en vul er de pompoenhelften mee. Zet nog 5 min. in de oven.

  17. Afwerking:
  18. Werk af met de hazelnoten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g bulgur 15 min. in water, voeg de laatste 10 min. 100 g spaghettipompoen toe en de laatste 5 min. 20 g spinazie. 2 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 9.9 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 23.5 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal