- Bewaar

- Bewaar
Gourmet van zalmpakketjes, gemarineerde garnalen en sint-jakobsnoten met krieltjessalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Voor de krieltjessalade: kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Laat afkoelen en snij in2 .
-
Snij intussen de radijzen in 6 en snipper de rode ui en de dille fijn. Snij de uitgelekte kappertjes en augurken fijn.
-
Meng de honing samen met 1 eetl. citroensap onder de Griekse yoghurt. Voeg de kappertjes en de augurken toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de gekookte krieltjes met de radijzen, de rode ui en de dille. Lepel er de yoghurtsaus over.
-
Voor het zalmpakketjes met pesto: snij 1 zalmfilet in 8 brede repen. Bestrijk elke reep met een beetje groene pesto. Rol op en prik vast met een bamboeprikker.
-
Voor het zalmpakketjes met spek en salie: snij 1 zalmfilet in 8 gelijke stukken. Leg er een blaadje salie op en wikkel er een sneetje spek rond.
-
Voor de gemarineerde garnalen: plet het knoflook. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Maak een dressing met 2 eetl. citroensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng er de roze garnalen onder en laat marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Dep de sint-jakobsnoten droog en kruid ze met peper en zout.
-
Bak de zalmpakketjes en de sint-jakobsnoten op de gourmetplaat. Bak de gemarineerde garnalen 1 à 2 min. op de gourmetplaat.
-
Afwerking:
-
Serveer de gebakken zalmpakketjes en sintjakobsnoten met de krieltjessalade.
Reken voor een visgourmet zo'n 200 à 250 g vis per persoon. Serveer er bijgerechten en brood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Voor de krieltjessalade: kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Laat afkoelen en snij in2 .
-
Snij intussen de radijzen in 6 en snipper de rode ui en de dille fijn. Snij de uitgelekte kappertjes en augurken fijn.
-
Meng de honing samen met 1 eetl. citroensap onder de Griekse yoghurt. Voeg de kappertjes en de augurken toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de gekookte krieltjes met de radijzen, de rode ui en de dille. Lepel er de yoghurtsaus over.
-
Voor het zalmpakketjes met pesto: snij 1 zalmfilet in 8 brede repen. Bestrijk elke reep met een beetje groene pesto. Rol op en prik vast met een bamboeprikker.
-
Voor het zalmpakketjes met spek en salie: snij 1 zalmfilet in 8 gelijke stukken. Leg er een blaadje salie op en wikkel er een sneetje spek rond.
-
Voor de gemarineerde garnalen: plet het knoflook. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Maak een dressing met 2 eetl. citroensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng er de roze garnalen onder en laat marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Dep de sint-jakobsnoten droog en kruid ze met peper en zout.
-
Bak de zalmpakketjes en de sint-jakobsnoten op de gourmetplaat. Bak de gemarineerde garnalen 1 à 2 min. op de gourmetplaat.
-
Afwerking:
-
Serveer de gebakken zalmpakketjes en sintjakobsnoten met de krieltjessalade.
Reken voor een visgourmet zo'n 200 à 250 g vis per persoon. Serveer er bijgerechten en brood bij.