Gourmet van zalmpakketjes, gemarineerde garnalen en sint-jakobsnoten met krieltjessalade
Gourmet van zalmpakketjes, gemarineerde garnalen en sint-jakobsnoten met krieltjessalade

Gourmet van zalmpakketjes, gemarineerde garnalen en sint-jakobsnoten met krieltjessalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 9.7 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 39.6 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min.)

  3. Voor de krieltjessalade: kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Laat afkoelen en snij in2 .

  4. Snij intussen de radijzen in 6 en snipper de rode ui en de dille fijn. Snij de uitgelekte kappertjes en augurken fijn.

  5. Meng de honing samen met 1 eetl. citroensap onder de Griekse yoghurt. Voeg de kappertjes en de augurken toe en kruid met peper en zout.

  6. Meng de gekookte krieltjes met de radijzen, de rode ui en de dille. Lepel er de yoghurtsaus over.

  7. Voor het zalmpakketjes met pesto: snij 1 zalmfilet in 8 brede repen. Bestrijk elke reep met een beetje groene pesto. Rol op en prik vast met een bamboeprikker.

  8. Voor het zalmpakketjes met spek en salie: snij 1 zalmfilet in 8 gelijke stukken. Leg er een blaadje salie op en wikkel er een sneetje spek rond.

  9. Voor de gemarineerde garnalen: plet het knoflook. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Maak een dressing met 2 eetl. citroensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng er de roze garnalen onder en laat marineren in de koelkast.

  10. Bereiding:
  11. Dep de sint-jakobsnoten droog en kruid ze met peper en zout.

  12. Bak de zalmpakketjes en de sint-jakobsnoten op de gourmetplaat. Bak de gemarineerde garnalen 1 à 2 min. op de gourmetplaat.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de gebakken zalmpakketjes en sintjakobsnoten met de krieltjessalade.

Tip

Reken voor een visgourmet zo'n 200 à 250 g vis per persoon. Serveer er bijgerechten en brood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min.)

  3. Voor de krieltjessalade: kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Laat afkoelen en snij in2 .

  4. Snij intussen de radijzen in 6 en snipper de rode ui en de dille fijn. Snij de uitgelekte kappertjes en augurken fijn.

  5. Meng de honing samen met 1 eetl. citroensap onder de Griekse yoghurt. Voeg de kappertjes en de augurken toe en kruid met peper en zout.

  6. Meng de gekookte krieltjes met de radijzen, de rode ui en de dille. Lepel er de yoghurtsaus over.

  7. Voor het zalmpakketjes met pesto: snij 1 zalmfilet in 8 brede repen. Bestrijk elke reep met een beetje groene pesto. Rol op en prik vast met een bamboeprikker.

  8. Voor het zalmpakketjes met spek en salie: snij 1 zalmfilet in 8 gelijke stukken. Leg er een blaadje salie op en wikkel er een sneetje spek rond.

  9. Voor de gemarineerde garnalen: plet het knoflook. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Maak een dressing met 2 eetl. citroensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng er de roze garnalen onder en laat marineren in de koelkast.

  10. Bereiding:
  11. Dep de sint-jakobsnoten droog en kruid ze met peper en zout.

  12. Bak de zalmpakketjes en de sint-jakobsnoten op de gourmetplaat. Bak de gemarineerde garnalen 1 à 2 min. op de gourmetplaat.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de gebakken zalmpakketjes en sintjakobsnoten met de krieltjessalade.

Tip

Reken voor een visgourmet zo'n 200 à 250 g vis per persoon. Serveer er bijgerechten en brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 9.7 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 39.6 g
Zout 2.2 g

Bekijk het recept digitaal