Graantjessalade met mango, spinazie en kaasblokjes
Graantjessalade met mango, spinazie en kaasblokjes

Graantjessalade met mango, spinazie en kaasblokjes

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 30.5 g
Suiker 10.8 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 12.7 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de mango en snij in blokjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.

  6. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Trek de blaadjes van de takjes kervel.

  7. Laat de kaasblokjes uitlekken.

  8. Snij het groen van de radijzen tot op 1 cm en snij de radijzen in de lengte in 2.

  9. Bereiding:
  10. (20 min.)

  11. Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  12. Meng er onmiddellijk 1 eetl. olijfolie en de spinazie onder zodat de blaadjes slinken door de warmte van de graantjes. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

  13. Meng intussen voor de vinaigrette 2 eetl. olijfolie met het citroensap en de -zeste, het knoflook, de honing en de azijn. Kruid met peper en zout.

  14. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  15. Meng de mangoblokjes met de radijzen en de kaasblokjes. Breng op smaak met het basilicum en de dressing.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de amandelen en de kervel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de mango en snij in blokjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.

  6. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Trek de blaadjes van de takjes kervel.

  7. Laat de kaasblokjes uitlekken.

  8. Snij het groen van de radijzen tot op 1 cm en snij de radijzen in de lengte in 2.

  9. Bereiding:
  10. (20 min.)

  11. Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  12. Meng er onmiddellijk 1 eetl. olijfolie en de spinazie onder zodat de blaadjes slinken door de warmte van de graantjes. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

  13. Meng intussen voor de vinaigrette 2 eetl. olijfolie met het citroensap en de -zeste, het knoflook, de honing en de azijn. Kruid met peper en zout.

  14. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  15. Meng de mangoblokjes met de radijzen en de kaasblokjes. Breng op smaak met het basilicum en de dressing.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de amandelen en de kervel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 30.5 g
Suiker 10.8 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 12.7 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal