- Bewaar

- Bewaar
Graantjessalade met mango, spinazie en kaasblokjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Trek de blaadjes van de takjes kervel.
-
Laat de kaasblokjes uitlekken.
-
Snij het groen van de radijzen tot op 1 cm en snij de radijzen in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
(20 min.)
-
Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng er onmiddellijk 1 eetl. olijfolie en de spinazie onder zodat de blaadjes slinken door de warmte van de graantjes. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
-
Meng intussen voor de vinaigrette 2 eetl. olijfolie met het citroensap en de -zeste, het knoflook, de honing en de azijn. Kruid met peper en zout.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Meng de mangoblokjes met de radijzen en de kaasblokjes. Breng op smaak met het basilicum en de dressing.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de amandelen en de kervel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Trek de blaadjes van de takjes kervel.
-
Laat de kaasblokjes uitlekken.
-
Snij het groen van de radijzen tot op 1 cm en snij de radijzen in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
(20 min.)
-
Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng er onmiddellijk 1 eetl. olijfolie en de spinazie onder zodat de blaadjes slinken door de warmte van de graantjes. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
-
Meng intussen voor de vinaigrette 2 eetl. olijfolie met het citroensap en de -zeste, het knoflook, de honing en de azijn. Kruid met peper en zout.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Meng de mangoblokjes met de radijzen en de kaasblokjes. Breng op smaak met het basilicum en de dressing.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de amandelen en de kervel.