Hasselback van butternut
Hasselback van butternut

Hasselback van butternut

1 u. 15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de butternut in de lengte in 2 en verwijder de zaden en draden. Leg de halve butternuts met de platte kant naar beneden tussen 2 houten lepels. Maak elke halve centimeter een sneetje tot aan de houten lepels.

  3. Kruid de butternut met 2/3 van de olijfolie, het lookpoeder en de tijm. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Meng intussen de honing met de rest van de olijfolie, het limoensap, de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  5. Smeer na 40 min. de butternut in met de gekruide honing en zet nog ± 20 min. in de oven (afhankelijk van de grootte).

  6. Hak intussen de cashewnoten fijn en verwijder de pitjes uit de granaatappel.

  7. Bestrooi voor het serveren de butternut met de cashewnoten en de granaatappelpitten.

Tip
Lekker bij ...

Wild, gevogelte en vegetarische gerechten.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de butternut in de lengte in 2 en verwijder de zaden en draden. Leg de halve butternuts met de platte kant naar beneden tussen 2 houten lepels. Maak elke halve centimeter een sneetje tot aan de houten lepels.

  3. Kruid de butternut met 2/3 van de olijfolie, het lookpoeder en de tijm. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Meng intussen de honing met de rest van de olijfolie, het limoensap, de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  5. Smeer na 40 min. de butternut in met de gekruide honing en zet nog ± 20 min. in de oven (afhankelijk van de grootte).

  6. Hak intussen de cashewnoten fijn en verwijder de pitjes uit de granaatappel.

  7. Bestrooi voor het serveren de butternut met de cashewnoten en de granaatappelpitten.

Tip
Lekker bij ...

Wild, gevogelte en vegetarische gerechten.

Bekijk het recept digitaal