- Bewaar

- Bewaar
Hertenmedaillon met witloofgratin en gestoofde butternut
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Pers het teentje knoflook.
-
Maak de blaadjes los van de stronken witloof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter en schik er de schijfjes aardappel en de blaadjes witloof afwisselend en dakpansgewijs in.
-
Meng de melk met de room, de mosterd en het geperste knoflook. Kruid met de tijm, peper en zout. Giet de roommengeling over de aardappelen en het witloof. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een brede kookpot en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de pompoenblokjes en de takjes rozemarijn toe. Bak 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hertenmedaillons 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 2 min. verder garen.
-
Haal het vlees uit de braadpan en hou warm. Blus de braadpan met de rode wijn en schraap de braadresten los met een houten lepel. Overgiet met de wildfond en laat 5 min. koken op een hoog vuur. Bind eventueel met de instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en serveer met de groenten en de witloofgratin.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Pers het teentje knoflook.
-
Maak de blaadjes los van de stronken witloof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter en schik er de schijfjes aardappel en de blaadjes witloof afwisselend en dakpansgewijs in.
-
Meng de melk met de room, de mosterd en het geperste knoflook. Kruid met de tijm, peper en zout. Giet de roommengeling over de aardappelen en het witloof. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een brede kookpot en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de pompoenblokjes en de takjes rozemarijn toe. Bak 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hertenmedaillons 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 2 min. verder garen.
-
Haal het vlees uit de braadpan en hou warm. Blus de braadpan met de rode wijn en schraap de braadresten los met een houten lepel. Overgiet met de wildfond en laat 5 min. koken op een hoog vuur. Bind eventueel met de instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en serveer met de groenten en de witloofgratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc