- Bewaar
- Bewaar
Hindegebraad met aardappeltorentjes en mango-pruimenchutney
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1 u. weken)
-
Snij de pruimen middendoor en verwijder de pitten. Laat 1 u. weken in 1 dl witte wijn.
-
Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een steelpannetje.
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper fijn.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Schil de aardappelen en spoel onder koud water. Dep droog en snij in flinterdunne schijfjes. Meng de schijfjes met het knoflook, de rozemarijn en de gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Leg 4 inox ringen op een bakplaat met bakpapier en schik er de aardappelschijfjes in.
-
Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de aardappeltorentjes ± 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Bestrooi met de takjes tijm en zet 20 min. bij de aardappelen in de oven.
-
Blus de braadpan met 1 dl witte wijn en voeg de helft van de rode ui toe. Laat koken tot al het vocht verdampt is. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de rest van de rode ui 1 min. Meng er de mango, de stukken pruim en het pepertje onder en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Roer er net voor het opdienen de rucola onder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappeltorentjes over de borden. Lepel er de saus en het fruit bij.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1 u. weken)
-
Snij de pruimen middendoor en verwijder de pitten. Laat 1 u. weken in 1 dl witte wijn.
-
Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een steelpannetje.
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper fijn.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Schil de aardappelen en spoel onder koud water. Dep droog en snij in flinterdunne schijfjes. Meng de schijfjes met het knoflook, de rozemarijn en de gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Leg 4 inox ringen op een bakplaat met bakpapier en schik er de aardappelschijfjes in.
-
Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de aardappeltorentjes ± 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Bestrooi met de takjes tijm en zet 20 min. bij de aardappelen in de oven.
-
Blus de braadpan met 1 dl witte wijn en voeg de helft van de rode ui toe. Laat koken tot al het vocht verdampt is. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de rest van de rode ui 1 min. Meng er de mango, de stukken pruim en het pepertje onder en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Roer er net voor het opdienen de rucola onder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappeltorentjes over de borden. Lepel er de saus en het fruit bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc