Hummus
Hummus

Hummus

15 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 4.4 g
Suiker 0 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 2.7 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Hou 2 eetl. kikkererwten apart voor de afwerking.

  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  4. Mix de kikkererwten met 3 eetl. citroensap, 25 g sesamzaad, de tahin, het koflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  5. Werk af met een scheutje olijfolie, 2 eetl. kikkererwten, 1 eetl. sesamzaad, de peterselie, een beetje komijnpoeder en een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Hou 2 eetl. kikkererwten apart voor de afwerking.

  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  4. Mix de kikkererwten met 3 eetl. citroensap, 25 g sesamzaad, de tahin, het koflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  5. Werk af met een scheutje olijfolie, 2 eetl. kikkererwten, 1 eetl. sesamzaad, de peterselie, een beetje komijnpoeder en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 4.4 g
Suiker 0 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 2.7 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal