IJscoupe met aardbeien, krieken en balsamicosausje
IJscoupe met aardbeien, krieken en balsamicosausje

IJscoupe met aardbeien, krieken en balsamicosausje

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 65.8 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de krieken uitlekken en bewaar het sap.

  3. Doe ± 2 dl van het kriekensap, de rietsuiker, het vanillestokje (in de lengte opengesneden) en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat ± 7 min. koken tot het mengsel lichtjes stroperig wordt. Laat afkoelen.

  4. Snij de aardbeien in stukjes.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Meng de aardbeien en de uitgelekte krieken met de balsamico-kriekenstroop.

  8. Verdeel het vanille-ijs over 4 ijscoupes en schep er het fruit met het sausje over.

  9. Afwerking:
  10. Versier met de takjes munt en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de krieken uitlekken en bewaar het sap.

  3. Doe ± 2 dl van het kriekensap, de rietsuiker, het vanillestokje (in de lengte opengesneden) en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat ± 7 min. koken tot het mengsel lichtjes stroperig wordt. Laat afkoelen.

  4. Snij de aardbeien in stukjes.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Meng de aardbeien en de uitgelekte krieken met de balsamico-kriekenstroop.

  8. Verdeel het vanille-ijs over 4 ijscoupes en schep er het fruit met het sausje over.

  9. Afwerking:
  10. Versier met de takjes munt en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 65.8 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal