- Bewaar

- Bewaar
IJscoupe met aardbeien, krieken en balsamicosausje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de krieken uitlekken en bewaar het sap.
-
Doe ± 2 dl van het kriekensap, de rietsuiker, het vanillestokje (in de lengte opengesneden) en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat ± 7 min. koken tot het mengsel lichtjes stroperig wordt. Laat afkoelen.
-
Snij de aardbeien in stukjes.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Meng de aardbeien en de uitgelekte krieken met de balsamico-kriekenstroop.
-
Verdeel het vanille-ijs over 4 ijscoupes en schep er het fruit met het sausje over.
-
Afwerking:
-
Versier met de takjes munt en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de krieken uitlekken en bewaar het sap.
-
Doe ± 2 dl van het kriekensap, de rietsuiker, het vanillestokje (in de lengte opengesneden) en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat ± 7 min. koken tot het mengsel lichtjes stroperig wordt. Laat afkoelen.
-
Snij de aardbeien in stukjes.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Meng de aardbeien en de uitgelekte krieken met de balsamico-kriekenstroop.
-
Verdeel het vanille-ijs over 4 ijscoupes en schep er het fruit met het sausje over.
-
Afwerking:
-
Versier met de takjes munt en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.