Jagersaus
Jagersaus

Jagersaus

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1.2 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 6.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalotten fijn (je hebt ongeveer 2 el nodig). Pers de citroen. Hak de peterselie fijn.

  3. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.

  4. Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat voor de helft inkoken.

  5. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  6. Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de champignons toe en bak nog 2 à 3 min.

  7. Voeg de champignons en de spekjes toe aan de saus. Kruid met peper en werk af met de peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalotten fijn (je hebt ongeveer 2 el nodig). Pers de citroen. Hak de peterselie fijn.

  3. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.

  4. Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat voor de helft inkoken.

  5. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  6. Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de champignons toe en bak nog 2 à 3 min.

  7. Voeg de champignons en de spekjes toe aan de saus. Kruid met peper en werk af met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1.2 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 6.7 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal