- Bewaar

- Bewaar
Jagersaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de sjalotten fijn (je hebt ongeveer 2 el nodig). Pers de citroen. Hak de peterselie fijn.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat voor de helft inkoken.
-
Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de champignons toe en bak nog 2 à 3 min.
-
Voeg de champignons en de spekjes toe aan de saus. Kruid met peper en werk af met de peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de sjalotten fijn (je hebt ongeveer 2 el nodig). Pers de citroen. Hak de peterselie fijn.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat voor de helft inkoken.
-
Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de champignons toe en bak nog 2 à 3 min.
-
Voeg de champignons en de spekjes toe aan de saus. Kruid met peper en werk af met de peterselie.