Kalfsescalope met champignonsaus en peterseliekrieltjes
Kalfsescalope met champignonsaus en peterseliekrieltjes

Kalfsescalope met champignonsaus en peterseliekrieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 21.1 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 7.6 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 43.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij de champignons in blokjes.

  4. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de blaadjes onder de lente-uitjes.

  7. Bereiding:
  8. Meng de kalfsescalopes met 2 eetl. olijfolie, peper, zout en de Provençaalse kruiden. Laat marineren in de koelkast tot gebruik.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de champignons ± 5 min. Voeg de zongedroogde tomaten en de uitgelekte kappertjes toe. Blus met de room en laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de krieltjes (baktijd: zie verpakking).

  11. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de kalfsescalopes 1 à 2 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat saus over het vlees en geef er de krieltjes en de waterkers bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij de champignons in blokjes.

  4. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de blaadjes onder de lente-uitjes.

  7. Bereiding:
  8. Meng de kalfsescalopes met 2 eetl. olijfolie, peper, zout en de Provençaalse kruiden. Laat marineren in de koelkast tot gebruik.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de champignons ± 5 min. Voeg de zongedroogde tomaten en de uitgelekte kappertjes toe. Blus met de room en laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de krieltjes (baktijd: zie verpakking).

  11. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de kalfsescalopes 1 à 2 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat saus over het vlees en geef er de krieltjes en de waterkers bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 21.1 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 7.6 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 43.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Double Bière d'abbaye foncée Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal