Kalkoen met romige butternutpuree en gebakken champignons
Kalkoen met romige butternutpuree en gebakken champignons

Kalkoen met romige butternutpuree en gebakken champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 617 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 15.2 g
Eiwit 69.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk het snijvlak met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Snipper de platte peterselie grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de stukken butternutpompoen op een bakplaat met de snijkant naar boven. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik het kalkoenengebraad in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet het gebraad 50 min. In de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de sjalot glazig. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken. Overgiet met de gevogeltefond en de room. Roer er de roze bessen onder en laat 10 min. Inkoken op een hoog vuur (tot de saus de gewenste dikte heeft). Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het witloof goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager, dek af en laat 10 min. verder garen.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de champignons kort aan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Roer er de platte peterselie onder.

  14. Haal de butternutpompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees uit de schil. Prak fijn met een pureestamper en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de mascarpone onder.

  15. Afwerking:
  16. Snij het kalkoenengebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden.

  17. Serveer met de butternutpuree, de champignons en 2 stronkjes witloof. Werk af met de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk het snijvlak met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Snipper de platte peterselie grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de stukken butternutpompoen op een bakplaat met de snijkant naar boven. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik het kalkoenengebraad in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet het gebraad 50 min. In de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de sjalot glazig. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken. Overgiet met de gevogeltefond en de room. Roer er de roze bessen onder en laat 10 min. Inkoken op een hoog vuur (tot de saus de gewenste dikte heeft). Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het witloof goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager, dek af en laat 10 min. verder garen.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de champignons kort aan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Roer er de platte peterselie onder.

  14. Haal de butternutpompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees uit de schil. Prak fijn met een pureestamper en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de mascarpone onder.

  15. Afwerking:
  16. Snij het kalkoenengebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden.

  17. Serveer met de butternutpuree, de champignons en 2 stronkjes witloof. Werk af met de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 617 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 15.2 g
Eiwit 69.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Ventalon A.O.P. Vinsobres Jean-Luc Colombo

Bekijk het recept digitaal