Kerstpeperkoek met ricotta en peer
Kerstpeperkoek met ricotta en peer

Kerstpeperkoek met ricotta en peer

15 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de rode ui in fijne schijfjes. Snij de ongeschilde peer in blokjes van 1/2 cm. Pluk de blaadjes van 1/3 van de tijm.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de rode ui ± 5 min. Kruid met de blaadjes tijm, peper en zout.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en karamelliseer ± 3 min. de blokjes peer met de honing.

  5. Maak de ricotta los met een vork. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de sneetjes peperkoek in 2 en beleg met wat ricotta, perenblokjes en rode ui. Werk elk hapje af met 1/2 takje tijm.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de rode ui in fijne schijfjes. Snij de ongeschilde peer in blokjes van 1/2 cm. Pluk de blaadjes van 1/3 van de tijm.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de rode ui ± 5 min. Kruid met de blaadjes tijm, peper en zout.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en karamelliseer ± 3 min. de blokjes peer met de honing.

  5. Maak de ricotta los met een vork. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de sneetjes peperkoek in 2 en beleg met wat ricotta, perenblokjes en rode ui. Werk elk hapje af met 1/2 takje tijm.

Bekijk het recept digitaal