- Bewaar
- Bewaar
Krieltjessalade met spruiten en gekarameliseerd witloof
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de krielaardappelen in de lengte in 2 of 4.
-
Verwijder de voetjes en de buitenste bladeren van de spruiten en snij in 2.
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij het witloof in de lengte in 2.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes en de spruiten over een bakplaat en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met fleur de sel, zwarte peper en 2 à 3 takjes tijm.
-
Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 à 8 min. de rode ui toe.
-
Verhit intussen de boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof 1 à 2 min. met de snijkant naar beneden. Draai om en laat nog 10 à 15 min. bakken. Kruid met peper, zout en enkele takjes tijm. Overgiet met de honing en blus met 1 dl water. Laat zachtjes garen tot het vocht verdampt is. Voeg nog wat water toe als de groenten nog niet gaar genoeg zijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik het witloof met de spruiten, de rode ui en de krieltjes in een kom of groot diep bord. Werk af met wat balsamicocrème en pecannoten.
- Zin in een exotische toets? Kruid de aardappelen dan met ras el hanout of kerriepoeder. - Geen fan van spruiten? Vervang ze door wortelen. Laat ze stoven met het witloof. Snij ze eerst in de lengte in 2 of in staafjes van 3 à 4 cm en voeg iets meer water toe. - Als u het water zoeter wil, kan meer honing bij het witloof doen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de krielaardappelen in de lengte in 2 of 4.
-
Verwijder de voetjes en de buitenste bladeren van de spruiten en snij in 2.
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij het witloof in de lengte in 2.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes en de spruiten over een bakplaat en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met fleur de sel, zwarte peper en 2 à 3 takjes tijm.
-
Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 à 8 min. de rode ui toe.
-
Verhit intussen de boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof 1 à 2 min. met de snijkant naar beneden. Draai om en laat nog 10 à 15 min. bakken. Kruid met peper, zout en enkele takjes tijm. Overgiet met de honing en blus met 1 dl water. Laat zachtjes garen tot het vocht verdampt is. Voeg nog wat water toe als de groenten nog niet gaar genoeg zijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik het witloof met de spruiten, de rode ui en de krieltjes in een kom of groot diep bord. Werk af met wat balsamicocrème en pecannoten.
- Zin in een exotische toets? Kruid de aardappelen dan met ras el hanout of kerriepoeder. - Geen fan van spruiten? Vervang ze door wortelen. Laat ze stoven met het witloof. Snij ze eerst in de lengte in 2 of in staafjes van 3 à 4 cm en voeg iets meer water toe. - Als u het water zoeter wil, kan meer honing bij het witloof doen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' Cave de Viré