Krieltjessalade met spruiten en gekarameliseerd witloof

Krieltjessalade met spruiten en gekarameliseerd witloof

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 54.7 g
Suiker 13.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 7.6 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de krielaardappelen in de lengte in 2 of 4.

  4. Verwijder de voetjes en de buitenste bladeren van de spruiten en snij in 2.

  5. Snij de rode ui in ringen.

  6. Snij het witloof in de lengte in 2.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de krieltjes en de spruiten over een bakplaat en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met fleur de sel, zwarte peper en 2 à 3 takjes tijm.

  10. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 à 8 min. de rode ui toe.

  11. Verhit intussen de boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof 1 à 2 min. met de snijkant naar beneden. Draai om en laat nog 10 à 15 min. bakken. Kruid met peper, zout en enkele takjes tijm. Overgiet met de honing en blus met 1 dl water. Laat zachtjes garen tot het vocht verdampt is. Voeg nog wat water toe als de groenten nog niet gaar genoeg zijn. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik het witloof met de spruiten, de rode ui en de krieltjes in een kom of groot diep bord. Werk af met wat balsamicocrème en pecannoten.

Tip

- Zin in een exotische toets? Kruid de aardappelen dan met ras el hanout of kerriepoeder. - Geen fan van spruiten? Vervang ze door wortelen. Laat ze stoven met het witloof. Snij ze eerst in de lengte in 2 of in staafjes van 3 à 4 cm en voeg iets meer water toe. - Als u het water zoeter wil, kan meer honing bij het witloof doen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de krielaardappelen in de lengte in 2 of 4.

  4. Verwijder de voetjes en de buitenste bladeren van de spruiten en snij in 2.

  5. Snij de rode ui in ringen.

  6. Snij het witloof in de lengte in 2.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de krieltjes en de spruiten over een bakplaat en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met fleur de sel, zwarte peper en 2 à 3 takjes tijm.

  10. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 à 8 min. de rode ui toe.

  11. Verhit intussen de boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof 1 à 2 min. met de snijkant naar beneden. Draai om en laat nog 10 à 15 min. bakken. Kruid met peper, zout en enkele takjes tijm. Overgiet met de honing en blus met 1 dl water. Laat zachtjes garen tot het vocht verdampt is. Voeg nog wat water toe als de groenten nog niet gaar genoeg zijn. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik het witloof met de spruiten, de rode ui en de krieltjes in een kom of groot diep bord. Werk af met wat balsamicocrème en pecannoten.

Tip

- Zin in een exotische toets? Kruid de aardappelen dan met ras el hanout of kerriepoeder. - Geen fan van spruiten? Vervang ze door wortelen. Laat ze stoven met het witloof. Snij ze eerst in de lengte in 2 of in staafjes van 3 à 4 cm en voeg iets meer water toe. - Als u het water zoeter wil, kan meer honing bij het witloof doen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 54.7 g
Suiker 13.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 7.6 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal