- Bewaar

- Bewaar
Krokante sint-jakobsnoten met bloemkoolcrumble
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier. Hak fijn.
-
Snij intussen met een dunschiller 12 brede repen van de halve komkommer. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de sherryazijn. Kruid met peper en zout. Rol de repen op.
-
Hak de platte peterselie fijn.
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
-
Hak 1 roosje bloemkool heel fijn met een groot mes en meng er de Ganda-ham, de platte peterselie en 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper.
-
Bereiding:
-
Kook de bloemkoolroosjes 8 min. afgedekt gaar in de melk samen met het bouillonblokje. Mix tot een gladde puree.
-
Klop het ei los. Kruid de panko met peper en zout. Wentel de sint-jakobsnoten door het ei en daarna door de gekruide panko.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Schik 3 sint-jakobsnoten op elk bord en werk af met de bloemkoolcrumble en wat bloemkoolpuree. Geef er 3 rolletjes komkommer bij en werk af met plukjes waterkers.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier. Hak fijn.
-
Snij intussen met een dunschiller 12 brede repen van de halve komkommer. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de sherryazijn. Kruid met peper en zout. Rol de repen op.
-
Hak de platte peterselie fijn.
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
-
Hak 1 roosje bloemkool heel fijn met een groot mes en meng er de Ganda-ham, de platte peterselie en 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper.
-
Bereiding:
-
Kook de bloemkoolroosjes 8 min. afgedekt gaar in de melk samen met het bouillonblokje. Mix tot een gladde puree.
-
Klop het ei los. Kruid de panko met peper en zout. Wentel de sint-jakobsnoten door het ei en daarna door de gekruide panko.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Schik 3 sint-jakobsnoten op elk bord en werk af met de bloemkoolcrumble en wat bloemkoolpuree. Geef er 3 rolletjes komkommer bij en werk af met plukjes waterkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy