- Bewaar

- Bewaar
Kroketjes van brie met truffel en vijgenkonfijt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de brie met truffel in 4 gelijke stukken.
-
Hak de amandelschilfers grof en meng samen met het paneerrmeel.
-
Verwarm de friteuse voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Klop het eiwit los met 1 koffiel. water in een kommetje.
-
Doe de bloem in een kommetje. Doe de paneermeermengeling in een ander kommetje.
-
Duw in elk stuk brie 1 pecannoot.
-
Paneer de brie. Haal ze daarvoor eerst goed door de bloem, daarna door de eiwitten en daarna door de paneermeelmengeling.
-
Verwarm het vijgenkonfijt samen met 1 koffiel. water in een steelpan.
-
Bak de kaasjes 3 à 4 min. goudbruin in de friteuse.
-
Afwerking:
-
Schik het vijgenkonfijt samen met het kroketje op een bord. Werk af met nog enkele pecannoten.
Maak dit recept lactosevrij: vervang de brie door een lactosevrije variant (bv. Dilea Zero Lactose).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de brie met truffel in 4 gelijke stukken.
-
Hak de amandelschilfers grof en meng samen met het paneerrmeel.
-
Verwarm de friteuse voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Klop het eiwit los met 1 koffiel. water in een kommetje.
-
Doe de bloem in een kommetje. Doe de paneermeermengeling in een ander kommetje.
-
Duw in elk stuk brie 1 pecannoot.
-
Paneer de brie. Haal ze daarvoor eerst goed door de bloem, daarna door de eiwitten en daarna door de paneermeelmengeling.
-
Verwarm het vijgenkonfijt samen met 1 koffiel. water in een steelpan.
-
Bak de kaasjes 3 à 4 min. goudbruin in de friteuse.
-
Afwerking:
-
Schik het vijgenkonfijt samen met het kroketje op een bord. Werk af met nog enkele pecannoten.
Maak dit recept lactosevrij: vervang de brie door een lactosevrije variant (bv. Dilea Zero Lactose).