Lasagna vegetariana con spinaci
Lasagna vegetariana con spinaci

Lasagna vegetariana con spinaci

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 37.9 g
Verzadigd vet 24.3 g
Koolhydraat 43 g
Suiker 13 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 21.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken.

  3. Pers het knoflook.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Laat de spinazie slinken in een kookpot zonder vetstof. Doe in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het vocht uit.

  7. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de spinazie weer toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de mascarpone, de helft van de geraspte kaas en de helft van de room onder. Haal van het vuur.

  8. Verdeel 1/3 van de mengeling over een ovenschaal (20 x 30 cm). Bedek met 3 lasagnevellen en met 1/3 van de courgette. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de rest van de room en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  9. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken.

  3. Pers het knoflook.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Laat de spinazie slinken in een kookpot zonder vetstof. Doe in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het vocht uit.

  7. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de spinazie weer toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de mascarpone, de helft van de geraspte kaas en de helft van de room onder. Haal van het vuur.

  8. Verdeel 1/3 van de mengeling over een ovenschaal (20 x 30 cm). Bedek met 3 lasagnevellen en met 1/3 van de courgette. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de rest van de room en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  9. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 37.9 g
Verzadigd vet 24.3 g
Koolhydraat 43 g
Suiker 13 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 21.6 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Blygedacht Sauvignon Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal