- Bewaar

- Bewaar
Lasagne verde met pompoen en salie
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Saison met een fruitig boeket (citrus) en een toets van hop. De smaak is evenwichtig, fris, fruitig en licht bitter. Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' - Cave de Lugny Droge bourgogne met aroma's van rijp wit fruit en toast. Pure smaak van fruit, met florale toetsen en mineralen.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.) - Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draadjes. Snij het vruchtvlees in hele fijne plakjes. - Pluk de blaadjes van het plantje salie en hak de helft heel fijn. - Hak de hazelnoten grof en pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Smelt de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Neem de steelpan van het vuur en roer er de fijngesnipperde salie en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel een beetje kaassaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met enkele lasagnevellen (leg ze naast elkaar en laat ze niet overlappen). Verdeel er de spinazie over en bedek met nog een laagje lasagnevellen. Schik er de plakjes pompoen op en bedek opnieuw met lasagnevellen. Lepel er de ricotta op en eindig met de rest van de kaassaus.
-
Werk af met de rest van de geraspte kaas en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de hazelnoten en enkele salieblaadjes en zet nog ± 5 min. in de oven.
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Saison met een fruitig boeket (citrus) en een toets van hop. De smaak is evenwichtig, fris, fruitig en licht bitter. Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' - Cave de Lugny Droge bourgogne met aroma's van rijp wit fruit en toast. Pure smaak van fruit, met florale toetsen en mineralen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.) - Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draadjes. Snij het vruchtvlees in hele fijne plakjes. - Pluk de blaadjes van het plantje salie en hak de helft heel fijn. - Hak de hazelnoten grof en pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Smelt de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Neem de steelpan van het vuur en roer er de fijngesnipperde salie en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel een beetje kaassaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met enkele lasagnevellen (leg ze naast elkaar en laat ze niet overlappen). Verdeel er de spinazie over en bedek met nog een laagje lasagnevellen. Schik er de plakjes pompoen op en bedek opnieuw met lasagnevellen. Lepel er de ricotta op en eindig met de rest van de kaassaus.
-
Werk af met de rest van de geraspte kaas en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de hazelnoten en enkele salieblaadjes en zet nog ± 5 min. in de oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Saison met een fruitig boeket (citrus) en een toets van hop. De smaak is evenwichtig, fris, fruitig en licht bitter. Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' - Cave de Lugny Droge bourgogne met aroma's van rijp wit fruit en toast. Pure smaak van fruit, met florale toetsen en mineralen.