- Bewaar

- Bewaar
Luikse gehaktballen met aardappelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Alibi Vinho Regional Alentejano Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de uien fijn.
-
Meng het gehakt met 1 eetl. marjolein, het ei, zwarte peper en zout.
-
Meng de melk met het paneermeel tot een papje en roer het onder het gehakt.
-
Rol 5 grote ballen van het gehakt.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballen goudbruin aan alle kanten.
-
Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de fijngesnipperde uien glazig, samen met de rest van de marjolein en het laurierblaadje. Voeg de bloem toe en roer goed. Doe er de gehaktballen bij en overgiet met de koffie en de groentebouillon.
-
Voeg de Luikse siroop toe en kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat 30 min. afgedekt sudderen tot de gehaktballen gaar zijn en de saus licht gebonden is.
-
Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer de aardappelen en voeg 1 eetl. boter en de room toe. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Alibi Vinho Regional Alentejano Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de uien fijn.
-
Meng het gehakt met 1 eetl. marjolein, het ei, zwarte peper en zout.
-
Meng de melk met het paneermeel tot een papje en roer het onder het gehakt.
-
Rol 5 grote ballen van het gehakt.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballen goudbruin aan alle kanten.
-
Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de fijngesnipperde uien glazig, samen met de rest van de marjolein en het laurierblaadje. Voeg de bloem toe en roer goed. Doe er de gehaktballen bij en overgiet met de koffie en de groentebouillon.
-
Voeg de Luikse siroop toe en kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat 30 min. afgedekt sudderen tot de gehaktballen gaar zijn en de saus licht gebonden is.
-
Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer de aardappelen en voeg 1 eetl. boter en de room toe. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Alibi Vinho Regional Alentejano Portugal