- Bewaar

- Bewaar
Gehaktballetjes met krieken
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Alibi 2013 Vinho Regional Alentejano Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de platte peterselie en de rode ui fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode ui zacht.
-
Voeg de fijngesnipperde peterselie, de gestoofde rode ui en het paneermeel toe aan het gehakt en meng goed. Vorm gehaktballetjes met telkens 2 eetl. gehakt.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin. Doe ze in een ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet de aardappelen en voeg de room en 1 eetl. boter toe en meng tot een gladde puree. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Zet de gehaktballetjes 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zeef ondertussen de krieken en vang het sap op. Verwarm het kriekensap in een steelpannetje.
-
Meng het maïszetmeel met een scheutje kriekensap en meng goed. Voeg toe aan de rest van het sap en laat al roerend nog even opwarmen tot de saus licht gebonden is.
-
Voeg de krieken en de suiker toe en laat verder opwarmen.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Alibi 2013 Vinho Regional Alentejano Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de platte peterselie en de rode ui fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode ui zacht.
-
Voeg de fijngesnipperde peterselie, de gestoofde rode ui en het paneermeel toe aan het gehakt en meng goed. Vorm gehaktballetjes met telkens 2 eetl. gehakt.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin. Doe ze in een ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet de aardappelen en voeg de room en 1 eetl. boter toe en meng tot een gladde puree. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Zet de gehaktballetjes 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zeef ondertussen de krieken en vang het sap op. Verwarm het kriekensap in een steelpannetje.
-
Meng het maïszetmeel met een scheutje kriekensap en meng goed. Voeg toe aan de rest van het sap en laat al roerend nog even opwarmen tot de saus licht gebonden is.
-
Voeg de krieken en de suiker toe en laat verder opwarmen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Alibi 2013 Vinho Regional Alentejano Portugal