Konijn op Luikse wijze
Konijn op Luikse wijze

Konijn op Luikse wijze

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 44.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten in grove stukken.

  3. Bereiding:
  4. De dag voordien (10 min. + 1 u. 15 min)
  5. Verhit de boter in een grote kookpot en bak de konijnbouten langs alle kanten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Bestrooi de bouten met bloem en voeg de sjalotten en spekreepjes toe. Laat nog even bakken.

  7. Giet er de wildfond en het bier bij. Kruid met de tijm en de laurierblaadjes.

  8. Laat afgedekt nog 1 u. 15 min. sudderen.

  9. Voeg de Luikse siroop en het kaneelpoeder toe en zet koel weg.

  10. De dag zelf (15 min.)
  11. Warm het gerecht op een zacht vuurtje op. Indien nodig kan u de saus wat indikken met een beetje instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met hertoginneaardappelen en wat gestoofd witloof of prinsessenboontjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten in grove stukken.

  3. Bereiding:
  4. De dag voordien (10 min. + 1 u. 15 min)
  5. Verhit de boter in een grote kookpot en bak de konijnbouten langs alle kanten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Bestrooi de bouten met bloem en voeg de sjalotten en spekreepjes toe. Laat nog even bakken.

  7. Giet er de wildfond en het bier bij. Kruid met de tijm en de laurierblaadjes.

  8. Laat afgedekt nog 1 u. 15 min. sudderen.

  9. Voeg de Luikse siroop en het kaneelpoeder toe en zet koel weg.

  10. De dag zelf (15 min.)
  11. Warm het gerecht op een zacht vuurtje op. Indien nodig kan u de saus wat indikken met een beetje instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met hertoginneaardappelen en wat gestoofd witloof of prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 44.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Vincent 2009 A.C. Fronsac

Bekijk het recept digitaal