- Bewaar

- Bewaar
Konijn op Luikse wijze
Onze drankensuggesties
Wijn Château Vincent 2009 A.C. Fronsac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de sjalotten in grove stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u. 15 min)
-
Verhit de boter in een grote kookpot en bak de konijnbouten langs alle kanten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi de bouten met bloem en voeg de sjalotten en spekreepjes toe. Laat nog even bakken.
-
Giet er de wildfond en het bier bij. Kruid met de tijm en de laurierblaadjes.
-
Laat afgedekt nog 1 u. 15 min. sudderen.
-
Voeg de Luikse siroop en het kaneelpoeder toe en zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Warm het gerecht op een zacht vuurtje op. Indien nodig kan u de saus wat indikken met een beetje instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met hertoginneaardappelen en wat gestoofd witloof of prinsessenboontjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Vincent 2009 A.C. Fronsac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de sjalotten in grove stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u. 15 min)
-
Verhit de boter in een grote kookpot en bak de konijnbouten langs alle kanten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi de bouten met bloem en voeg de sjalotten en spekreepjes toe. Laat nog even bakken.
-
Giet er de wildfond en het bier bij. Kruid met de tijm en de laurierblaadjes.
-
Laat afgedekt nog 1 u. 15 min. sudderen.
-
Voeg de Luikse siroop en het kaneelpoeder toe en zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Warm het gerecht op een zacht vuurtje op. Indien nodig kan u de saus wat indikken met een beetje instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met hertoginneaardappelen en wat gestoofd witloof of prinsessenboontjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Vincent 2009 A.C. Fronsac