Balletjes op Luikse wijze
Balletjes op Luikse wijze

Balletjes op Luikse wijze

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 29.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de gehaktballen oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de uien in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een brede pan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin op een matig vuur. Haal ze uit de pan.

  7. Doe de stukken ui in de pan en bak glazig.

  8. Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de gehaktballen opnieuw in de pan en laat afgedekt nog 20 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de gehaktballen met de saus. Geef er een salade of prinsessenbonen, en gekookte aardappelen of frietjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de gehaktballen oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de uien in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een brede pan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin op een matig vuur. Haal ze uit de pan.

  7. Doe de stukken ui in de pan en bak glazig.

  8. Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de gehaktballen opnieuw in de pan en laat afgedekt nog 20 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de gehaktballen met de saus. Geef er een salade of prinsessenbonen, en gekookte aardappelen of frietjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 29.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Wijn Hardys `Stamp of Australia' Shiraz- Cabernet - Australië

Bekijk het recept digitaal