Mango- en aardbeiencarpaccio met pistachemascarpone
Mango- en aardbeiencarpaccio met pistachemascarpone

Mango- en aardbeiencarpaccio met pistachemascarpone

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 18.8 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 48.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 5.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in heel fijne halvemaantjes.

  4. Snij de aardbeien in fijne schijfjes.

  5. Snipper de blaadjes munt fijn.

  6. Hak de pistachenoten fijn (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Rasp de helft van de sinaasappelschil (niet het wit) en pers de sinaasappel.

  8. Bereiding:
  9. Breng het sinaasappelsap samen met de suiker, de kruidnagel, het kaneelstokje en de jeneverbessen aan de kook in een steelpan. Laat voor de helft inkoken.

  10. Meng de mascarpone met de sinaasappelzeste en de fijngehakte pistachenoten.

  11. Verdeel de schijfjes aardbei in een cirkel over de borden. Laat ze een beetje overlappen. Besprenkel met de sinaasappelsiroop.

  12. Leg de halvemaantjes mango op de aardbeien. Laat ze ook een beetje overlappen. Bestrooi met de fijngesnipperde munt. Lepel er een mooi bolletje pistachemascarpone bovenop en steek er een koekje in.

Tip

Liefhebbers kunnen een beetje suiker toevoegen aan de mascarpone.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in heel fijne halvemaantjes.

  4. Snij de aardbeien in fijne schijfjes.

  5. Snipper de blaadjes munt fijn.

  6. Hak de pistachenoten fijn (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Rasp de helft van de sinaasappelschil (niet het wit) en pers de sinaasappel.

  8. Bereiding:
  9. Breng het sinaasappelsap samen met de suiker, de kruidnagel, het kaneelstokje en de jeneverbessen aan de kook in een steelpan. Laat voor de helft inkoken.

  10. Meng de mascarpone met de sinaasappelzeste en de fijngehakte pistachenoten.

  11. Verdeel de schijfjes aardbei in een cirkel over de borden. Laat ze een beetje overlappen. Besprenkel met de sinaasappelsiroop.

  12. Leg de halvemaantjes mango op de aardbeien. Laat ze ook een beetje overlappen. Bestrooi met de fijngesnipperde munt. Lepel er een mooi bolletje pistachemascarpone bovenop en steek er een koekje in.

Tip

Liefhebbers kunnen een beetje suiker toevoegen aan de mascarpone.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 18.8 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 48.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 5.2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal