Meringue-koekjes
Meringue-koekjes

Meringue-koekjes

Tussendoortje
35 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 25 kcal
Vet 0 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 5.7 g
Vezel 0 g
Eiwit 0.4 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  3. Klop de eiwitten samen met een snuifje zout op tot pieken. Dat gaat het makkelijkst in een keukenrobot.

  4. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker en de bloemsuiker toe.

  5. Spatel er voorzichtig het maïszetmeel onder.

  6. Doe de mengeling in een spuitzak met een gekarteld of een rond spuitmondje en spuit er toefjes van op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi eventueel met wat glittersuiker. Zet 1 à 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Ook lekker in ijscoupes of om gebak mee te versieren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  3. Klop de eiwitten samen met een snuifje zout op tot pieken. Dat gaat het makkelijkst in een keukenrobot.

  4. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker en de bloemsuiker toe.

  5. Spatel er voorzichtig het maïszetmeel onder.

  6. Doe de mengeling in een spuitzak met een gekarteld of een rond spuitmondje en spuit er toefjes van op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi eventueel met wat glittersuiker. Zet 1 à 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Ook lekker in ijscoupes of om gebak mee te versieren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 25 kcal
Vet 0 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 5.7 g
Vezel 0 g
Eiwit 0.4 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal