Minipizza's met zuiderse tapasgroenten
Minipizza's met zuiderse tapasgroenten

Minipizza's met zuiderse tapasgroenten

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 17.1 g
Suiker 2.2 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de aubergines en de paprika's uitlekken. Snij in fijne reepjes.

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij de mozzarellabolletjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Rol het pizzadeeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat en steek er 12 cirkeltjes uit met een uitsteekvormpje of een glas.

  8. Mix de tomatenstukjes een beetje fijner met de staafmixer en kruid met zwarte peper, zout en de oregano.

  9. Bestrijk de minipizza's met de tomatensaus tot op 0.5cm van de rand.

  10. Verdeel er de aubergine- en paprikareepjes, de mozzarella en de kerstomaatjes over.

  11. Kruid nog wat bij met oregano en zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Werk elke minipizza af met een blaadje basilicum.

Tip

Tip van Sophie van het kookteam "Dit hapje is ook ideaal voor een barbecue! Gebruik een pizzasteen die geschikt is voor de barbecue en bestrooi met voldoende bloem. Leg er de minipizza's op en bak 5 à 7 min. op een gesloten, matig warme barbecue."

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de aubergines en de paprika's uitlekken. Snij in fijne reepjes.

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij de mozzarellabolletjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Rol het pizzadeeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat en steek er 12 cirkeltjes uit met een uitsteekvormpje of een glas.

  8. Mix de tomatenstukjes een beetje fijner met de staafmixer en kruid met zwarte peper, zout en de oregano.

  9. Bestrijk de minipizza's met de tomatensaus tot op 0.5cm van de rand.

  10. Verdeel er de aubergine- en paprikareepjes, de mozzarella en de kerstomaatjes over.

  11. Kruid nog wat bij met oregano en zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Werk elke minipizza af met een blaadje basilicum.

Tip

Tip van Sophie van het kookteam "Dit hapje is ook ideaal voor een barbecue! Gebruik een pizzasteen die geschikt is voor de barbecue en bestrooi met voldoende bloem. Leg er de minipizza's op en bak 5 à 7 min. op een gesloten, matig warme barbecue."

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 17.1 g
Suiker 2.2 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal