- Bewaar
- Bewaar
Moussaka
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond abdijbier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in schijfjes en kruid met zout. Leg ze in een vergiet en laat minstens 30 min. uitlekken. Spoel de schijfjes onder koud water en knijp ze uit. Dep droog met keukenpapier.
-
Snipper intussen de uien, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Scheid de eidooiers van het eiwit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de aubergineschijfjes aan beide kanten lichtbruin. Haal uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie. Bak de rest van de aubergineschijfjes.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien 4 min. Voeg het knoflook toe en laat nog 1 min. stoven. Doe dan het gehakt erbij en roer los met een vork. Bak ± 5 min. goudbruin.
-
Voeg de passata, de Provençaalse kruiden, de kaneel en de cayennepeper toe. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen tot al het overtollige vocht is verdampt. Meng er ten slotte de peterselie onder.
-
Smelt intussen 50 g boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en voeg beetje bij beetje al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gladde, lichtgebonden saus hebt. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en roer er de eidooiers onder.
-
Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en doe er de helft van de aubergine in. Giet er het gehaktmengsel over. Bestrooi met 25 g parmezaan, leg er de rest van de aubergine op en giet er de witte saus over. Bestrooi met de rest van de kaas.
-
Zet ± 45 min. in de oven. Haal uit de oven en laat minstens 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Serveer de ovenschotel met een groen slaatje.
Maak deze schotel de dag ervoor klaar, dan kan u hem gewoon opwarmen in de oven.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond abdijbier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in schijfjes en kruid met zout. Leg ze in een vergiet en laat minstens 30 min. uitlekken. Spoel de schijfjes onder koud water en knijp ze uit. Dep droog met keukenpapier.
-
Snipper intussen de uien, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Scheid de eidooiers van het eiwit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de aubergineschijfjes aan beide kanten lichtbruin. Haal uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie. Bak de rest van de aubergineschijfjes.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien 4 min. Voeg het knoflook toe en laat nog 1 min. stoven. Doe dan het gehakt erbij en roer los met een vork. Bak ± 5 min. goudbruin.
-
Voeg de passata, de Provençaalse kruiden, de kaneel en de cayennepeper toe. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen tot al het overtollige vocht is verdampt. Meng er ten slotte de peterselie onder.
-
Smelt intussen 50 g boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en voeg beetje bij beetje al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gladde, lichtgebonden saus hebt. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en roer er de eidooiers onder.
-
Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en doe er de helft van de aubergine in. Giet er het gehaktmengsel over. Bestrooi met 25 g parmezaan, leg er de rest van de aubergine op en giet er de witte saus over. Bestrooi met de rest van de kaas.
-
Zet ± 45 min. in de oven. Haal uit de oven en laat minstens 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Serveer de ovenschotel met een groen slaatje.
Maak deze schotel de dag ervoor klaar, dan kan u hem gewoon opwarmen in de oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond abdijbier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja - Spanje