Noedels met zeebaars, courgetteslierten en kruidenkokos
Noedels met zeebaars, courgetteslierten en kruidenkokos

Noedels met zeebaars, courgetteslierten en kruidenkokos

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 5.1 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 45.9 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdootijd + 10 min.)

  3. Laat de erwten oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.

  6. Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de zeebaarsfilets ± 5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 1 à 2min. verder garen.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de gember 1 min. Roer er het kerriepoeder, korianderpoeder en de kurkuma onder en overgiet met de kokosmelk. Breng aan de kook.

  10. Verwarm de erwten, courgetteslierten en zeekraal 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.

  11. Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  12. Meng alles onder de sobanoedels.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de noedels over de borden, schik er 2 zeebaarsfilets op met de velkant naar boven en bestrooi met de basilicumreejes en sesamzaadjes.

Tip

- Vervang de sobanoedels eens door glutenvrije pasta. - Geen fan van kokosmelk? Gebruik dan culinaire room. - Vervang voor de kinderen eventueel de zeebaars door viskrokantjes (diepvries).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdootijd + 10 min.)

  3. Laat de erwten oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.

  6. Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de zeebaarsfilets ± 5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 1 à 2min. verder garen.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de gember 1 min. Roer er het kerriepoeder, korianderpoeder en de kurkuma onder en overgiet met de kokosmelk. Breng aan de kook.

  10. Verwarm de erwten, courgetteslierten en zeekraal 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.

  11. Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  12. Meng alles onder de sobanoedels.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de noedels over de borden, schik er 2 zeebaarsfilets op met de velkant naar boven en bestrooi met de basilicumreejes en sesamzaadjes.

Tip

- Vervang de sobanoedels eens door glutenvrije pasta. - Geen fan van kokosmelk? Gebruik dan culinaire room. - Vervang voor de kinderen eventueel de zeebaars door viskrokantjes (diepvries).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 5.1 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 45.9 g
Zout 4.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Marta Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Château Villelongue Charonnay A.O.P. Limoux

Bekijk het recept digitaal