Oesters met gin-tonic en komkommer
Oesters met gin-tonic en komkommer

Oesters met gin-tonic en komkommer

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 46 kcal
Vet 0.5 g
Verzadigd vet 0.2 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1.7 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot heel fijn.

  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij de rest in hele kleine blokjes.

  3. Maak een vinaigrette van de gin, de tonic, de sjalot en de komkommer.

  4. Open de oesters en schik ze in een schaal op gemalen ijs.

  5. Besprenkel de oesters met de vinaigrette en kruid met wat zwarte peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot heel fijn.

  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij de rest in hele kleine blokjes.

  3. Maak een vinaigrette van de gin, de tonic, de sjalot en de komkommer.

  4. Open de oesters en schik ze in een schaal op gemalen ijs.

  5. Besprenkel de oesters met de vinaigrette en kruid met wat zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 46 kcal
Vet 0.5 g
Verzadigd vet 0.2 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1.7 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal