Oost-Vlaamse vlaai
Oost-Vlaamse vlaai

Oost-Vlaamse vlaai

1 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 94.8 g
Eiwit 16.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 3/4 L melk zachtjes aan de kook met de bruine suiker, de in stukjes gebroken peperkoek en speculaas, het kaneel en de nootmuskaat.

  3. Roer goed door of zet er even de staafmixer in zodat de koek goed oplost.

  4. Roer de bloem los in de resterende melk en mix met de eieren.

  5. Voeg de 2 melkmengsels samen en zet ze al roerend even op het vuur. Meng er ten slotte de kandijsiroop onder.

  6. Giet de bereiding in een vuurvaste schotel en zet die gedurende 1 u in een voorverwarmde oven op 175 °C.

  7. Afwerking:
  8. Laat goed afkoelen en snij de vlaai in sneetjes of punten, afhankelijk van de vorm van de gebruikte ovenschotel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 3/4 L melk zachtjes aan de kook met de bruine suiker, de in stukjes gebroken peperkoek en speculaas, het kaneel en de nootmuskaat.

  3. Roer goed door of zet er even de staafmixer in zodat de koek goed oplost.

  4. Roer de bloem los in de resterende melk en mix met de eieren.

  5. Voeg de 2 melkmengsels samen en zet ze al roerend even op het vuur. Meng er ten slotte de kandijsiroop onder.

  6. Giet de bereiding in een vuurvaste schotel en zet die gedurende 1 u in een voorverwarmde oven op 175 °C.

  7. Afwerking:
  8. Laat goed afkoelen en snij de vlaai in sneetjes of punten, afhankelijk van de vorm van de gebruikte ovenschotel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 94.8 g
Eiwit 16.1 g

Bekijk het recept digitaal