- Bewaar

- Bewaar
Oost-Vlaamse vlaai
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 3/4 L melk zachtjes aan de kook met de bruine suiker, de in stukjes gebroken peperkoek en speculaas, het kaneel en de nootmuskaat.
-
Roer goed door of zet er even de staafmixer in zodat de koek goed oplost.
-
Roer de bloem los in de resterende melk en mix met de eieren.
-
Voeg de 2 melkmengsels samen en zet ze al roerend even op het vuur. Meng er ten slotte de kandijsiroop onder.
-
Giet de bereiding in een vuurvaste schotel en zet die gedurende 1 u in een voorverwarmde oven op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Laat goed afkoelen en snij de vlaai in sneetjes of punten, afhankelijk van de vorm van de gebruikte ovenschotel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 3/4 L melk zachtjes aan de kook met de bruine suiker, de in stukjes gebroken peperkoek en speculaas, het kaneel en de nootmuskaat.
-
Roer goed door of zet er even de staafmixer in zodat de koek goed oplost.
-
Roer de bloem los in de resterende melk en mix met de eieren.
-
Voeg de 2 melkmengsels samen en zet ze al roerend even op het vuur. Meng er ten slotte de kandijsiroop onder.
-
Giet de bereiding in een vuurvaste schotel en zet die gedurende 1 u in een voorverwarmde oven op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Laat goed afkoelen en snij de vlaai in sneetjes of punten, afhankelijk van de vorm van de gebruikte ovenschotel.