- Bewaar

- Bewaar
Abrikozenvlaai met verse kaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het gistdeeg
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de melk in een steelpan op een zacht vuur tot ze lauw is.
-
Verkruimel de verse gist in een kop en voeg een beetje warme melk toe. Roer los met een vork.
-
Voeg 20 g boter en de suiker toe aan de rest van de warme melk in de steelpan. Zet op een zacht vuur en roer met een houten lepel tot de boter gesmolten is.
-
Klop het ei en de eidooier los. Neem de steelpan van het vuur en meng er 100 g bloem, het ei en de eidooier, en de opgeloste, verse gist onder. Gebruikt u droge gist, meng die dan onder de rest van de bloem. Voeg de rest van de bloem toe en roer goed.
-
Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed even. Voeg wat bloem toe als het deeg te veel kleeft. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Vet een taartvorm (ø 28 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg het deeg in de vorm. Leg een vel bakpapier op de taartbodem en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
-
Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
-
Voor de vulling
-
Rasp de sinaasappelschil. Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Klop de verse kaas, de zure room, de eidooiers, de rietsuiker en het maïszetmeel met de kloppers van de mixer tot een homogene massa. Klop de eiwitten stijf en schep samen met de sinaasappelzeste voorzichtig onder het kaasmengsel.
-
Voor de taart
-
Verdeel de abrikozenconfituur over de afgekoelde taartbodem en giet er het kaasmengsel over. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Bedek eventueel na 25 min. met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt.
-
Haal de taart uit de oven en laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Serveer gebakken mandarijnen bij deze vlaai. Schil 2 mandarijnen tot op het vruchtvlees en snij in 4. Bak de stukjes in 50 g boter aan alle kanten op een zacht vuur. Strooi er 50 g suiker over en laat karamelliseren. Voeg het sap van 2 mandarijnen en 1/2 dl Grand Marnier toe. Laat even inkoken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het gistdeeg
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de melk in een steelpan op een zacht vuur tot ze lauw is.
-
Verkruimel de verse gist in een kop en voeg een beetje warme melk toe. Roer los met een vork.
-
Voeg 20 g boter en de suiker toe aan de rest van de warme melk in de steelpan. Zet op een zacht vuur en roer met een houten lepel tot de boter gesmolten is.
-
Klop het ei en de eidooier los. Neem de steelpan van het vuur en meng er 100 g bloem, het ei en de eidooier, en de opgeloste, verse gist onder. Gebruikt u droge gist, meng die dan onder de rest van de bloem. Voeg de rest van de bloem toe en roer goed.
-
Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed even. Voeg wat bloem toe als het deeg te veel kleeft. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Vet een taartvorm (ø 28 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg het deeg in de vorm. Leg een vel bakpapier op de taartbodem en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
-
Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
-
Voor de vulling
-
Rasp de sinaasappelschil. Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Klop de verse kaas, de zure room, de eidooiers, de rietsuiker en het maïszetmeel met de kloppers van de mixer tot een homogene massa. Klop de eiwitten stijf en schep samen met de sinaasappelzeste voorzichtig onder het kaasmengsel.
-
Voor de taart
-
Verdeel de abrikozenconfituur over de afgekoelde taartbodem en giet er het kaasmengsel over. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Bedek eventueel na 25 min. met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt.
-
Haal de taart uit de oven en laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Serveer gebakken mandarijnen bij deze vlaai. Schil 2 mandarijnen tot op het vruchtvlees en snij in 4. Bak de stukjes in 50 g boter aan alle kanten op een zacht vuur. Strooi er 50 g suiker over en laat karamelliseren. Voeg het sap van 2 mandarijnen en 1/2 dl Grand Marnier toe. Laat even inkoken.