Ovenschotel met kastanjechampignons, gegrilde groenten en tarwegraantjes
Ovenschotel met kastanjechampignons, gegrilde groenten en tarwegraantjes

Ovenschotel met kastanjechampignons, gegrilde groenten en tarwegraantjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 36.2 g
Suiker 13.7 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 21.2 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kastanjechampignons in schijfjes.

  4. Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes van 3 tomaten.

  5. Pluk de blaadjes basilicum en snipper 3/4 fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de tarwegraantjes over een ovenschaal. Verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met 5 dl water en de tomatensaus. Voeg de ricotta toe en meng alles goed. Kruid met peper en meng er het fijngesnipperde basilicum onder.

  10. Voeg de champignons en de diepgevroren gegrilde groenten toe, dek af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de ovenschotel uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met de geraspte mozzarella. Schik er de tapastomaten op en zet nog 15 min. onafgedekt in de oven.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 75 g kastanjechampignons en 75 g tapastomaten in stukjes. 2 Kook 30 g tarwegraantjes 12 min. in ongezouten water en voeg de laatste 8 min. de groenten toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kastanjechampignons in schijfjes.

  4. Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes van 3 tomaten.

  5. Pluk de blaadjes basilicum en snipper 3/4 fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de tarwegraantjes over een ovenschaal. Verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met 5 dl water en de tomatensaus. Voeg de ricotta toe en meng alles goed. Kruid met peper en meng er het fijngesnipperde basilicum onder.

  10. Voeg de champignons en de diepgevroren gegrilde groenten toe, dek af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de ovenschotel uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met de geraspte mozzarella. Schik er de tapastomaten op en zet nog 15 min. onafgedekt in de oven.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 75 g kastanjechampignons en 75 g tapastomaten in stukjes. 2 Kook 30 g tarwegraantjes 12 min. in ongezouten water en voeg de laatste 8 min. de groenten toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 36.2 g
Suiker 13.7 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 21.2 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal