- Bewaar

- Bewaar
Paella
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje Bier Stella Artois PIls
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de Alaska pollak oppervlakkig ontdooien en snij samen met de kip in blokjes.
-
Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de chorizo in schijfjes van ± 2 cm dik.
-
Verhit 3 el olijfolie in een ruime stoofpot en stoof de ui en de paprikareepjes tot ze lichtjes kleuren.
-
Voeg achtereenvolgens de diepgevroren inktvisringen, de blokjes kip, de rijst en de gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout (eventueel ook cayennepeper). Laat een paar min. mee stoven en leng aan met de warme kippenbouillon. Dek de pot af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Spoel ondertussen de mosselen onder koud water. Laat uitlekken.
-
Bestrooi de rijstmix met de saffraan en meng goed door elkaar (de rijst moet mooi geel kleuren). Kruid met paprikapoeder.
-
Voeg de stukken vis toe en meng voorzichtig onder elkaar. Laat 5 min. sudderen.
-
Verhit intussen 1 el olijfolie in een pan en bak de schijfjes chorizo even.
-
Roer de chorizo en de diepgevroren mosselen en erwten onder de paella. Versier met de diepgevroren garnalen. Laat nog 5 min. verder opwarmen op een zacht vuur.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje Bier Stella Artois PIls
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de Alaska pollak oppervlakkig ontdooien en snij samen met de kip in blokjes.
-
Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de chorizo in schijfjes van ± 2 cm dik.
-
Verhit 3 el olijfolie in een ruime stoofpot en stoof de ui en de paprikareepjes tot ze lichtjes kleuren.
-
Voeg achtereenvolgens de diepgevroren inktvisringen, de blokjes kip, de rijst en de gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout (eventueel ook cayennepeper). Laat een paar min. mee stoven en leng aan met de warme kippenbouillon. Dek de pot af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Spoel ondertussen de mosselen onder koud water. Laat uitlekken.
-
Bestrooi de rijstmix met de saffraan en meng goed door elkaar (de rijst moet mooi geel kleuren). Kruid met paprikapoeder.
-
Voeg de stukken vis toe en meng voorzichtig onder elkaar. Laat 5 min. sudderen.
-
Verhit intussen 1 el olijfolie in een pan en bak de schijfjes chorizo even.
-
Roer de chorizo en de diepgevroren mosselen en erwten onder de paella. Versier met de diepgevroren garnalen. Laat nog 5 min. verder opwarmen op een zacht vuur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje Bier Stella Artois PIls