Panna cotta van chocolade en koffie
Panna cotta van chocolade en koffie

Panna cotta van chocolade en koffie

1 u. 25 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 62 g
Verzadigd vet 38 g
Koolhydraat 24.1 g
Suiker 23.6 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Breek 1 gelatineblaadje in 2. Laat telkens 1,5 gelatineblaadje weken in aparte kommetjes met koud water. - Breek de chocolade in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm 5 dl room in een steelpannetje en voeg 60 g suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de stukjes chocolade toe. Meng goed. Zet het vuur af.

  5. Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Verdeel over 6 glaasjes en zet u. in de koelkast.

  6. Haal de panna cotta's uit de koelkast. Verwarm opnieuw 5 dl room in een steelpannetje en voeg 20 g suiker toe. Giet er de hete koffi e bij en roer goed. Zet het vuur af.

  7. Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer goed onder het koffiemengsel. Laat afkoelen tot het lauw is.

  8. Verdeel de koffi emengeling over de panna cotta's en zet opnieuw 4 u. in de koelkast.

  9. Afwerking:
  10. Werk elk glaasje af met 2 blauwe bessen, 1 framboos en een muntblaadje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Breek 1 gelatineblaadje in 2. Laat telkens 1,5 gelatineblaadje weken in aparte kommetjes met koud water. - Breek de chocolade in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm 5 dl room in een steelpannetje en voeg 60 g suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de stukjes chocolade toe. Meng goed. Zet het vuur af.

  5. Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Verdeel over 6 glaasjes en zet u. in de koelkast.

  6. Haal de panna cotta's uit de koelkast. Verwarm opnieuw 5 dl room in een steelpannetje en voeg 20 g suiker toe. Giet er de hete koffi e bij en roer goed. Zet het vuur af.

  7. Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer goed onder het koffiemengsel. Laat afkoelen tot het lauw is.

  8. Verdeel de koffi emengeling over de panna cotta's en zet opnieuw 4 u. in de koelkast.

  9. Afwerking:
  10. Werk elk glaasje af met 2 blauwe bessen, 1 framboos en een muntblaadje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 62 g
Verzadigd vet 38 g
Koolhydraat 24.1 g
Suiker 23.6 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.3 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier ROCHEFORT 10° de keuze van Sophie van het kookteam "Chocolade en koffie, da's absoluut een match made in heaven. Geen beter bier om erbij te serveren dan deze Rochefort, want beide smaken vind je erin terug."

Bekijk het recept digitaal