- Bewaar

- Bewaar
Panna cotta van chocolade en koffie
Onze drankensuggesties
Bier ROCHEFORT 10° de keuze van Sophie van het kookteam "Chocolade en koffie, da's absoluut een match made in heaven. Geen beter bier om erbij te serveren dan deze Rochefort, want beide smaken vind je erin terug."
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.) - Breek 1 gelatineblaadje in 2. Laat telkens 1,5 gelatineblaadje weken in aparte kommetjes met koud water. - Breek de chocolade in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm 5 dl room in een steelpannetje en voeg 60 g suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de stukjes chocolade toe. Meng goed. Zet het vuur af.
-
Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Verdeel over 6 glaasjes en zet u. in de koelkast.
-
Haal de panna cotta's uit de koelkast. Verwarm opnieuw 5 dl room in een steelpannetje en voeg 20 g suiker toe. Giet er de hete koffi e bij en roer goed. Zet het vuur af.
-
Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer goed onder het koffiemengsel. Laat afkoelen tot het lauw is.
-
Verdeel de koffi emengeling over de panna cotta's en zet opnieuw 4 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje af met 2 blauwe bessen, 1 framboos en een muntblaadje.
Onze drankensuggesties
Bier ROCHEFORT 10° de keuze van Sophie van het kookteam "Chocolade en koffie, da's absoluut een match made in heaven. Geen beter bier om erbij te serveren dan deze Rochefort, want beide smaken vind je erin terug."
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.) - Breek 1 gelatineblaadje in 2. Laat telkens 1,5 gelatineblaadje weken in aparte kommetjes met koud water. - Breek de chocolade in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm 5 dl room in een steelpannetje en voeg 60 g suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de stukjes chocolade toe. Meng goed. Zet het vuur af.
-
Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Verdeel over 6 glaasjes en zet u. in de koelkast.
-
Haal de panna cotta's uit de koelkast. Verwarm opnieuw 5 dl room in een steelpannetje en voeg 20 g suiker toe. Giet er de hete koffi e bij en roer goed. Zet het vuur af.
-
Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer goed onder het koffiemengsel. Laat afkoelen tot het lauw is.
-
Verdeel de koffi emengeling over de panna cotta's en zet opnieuw 4 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje af met 2 blauwe bessen, 1 framboos en een muntblaadje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier ROCHEFORT 10° de keuze van Sophie van het kookteam "Chocolade en koffie, da's absoluut een match made in heaven. Geen beter bier om erbij te serveren dan deze Rochefort, want beide smaken vind je erin terug."