Parelhoenfilet met pompoen-notenpuree en Ganda-ham

Parelhoenfilet met pompoen-notenpuree en Ganda-ham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 31.1 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 42.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 120 °C.

  4. Snipper intussen de sjalotten fijn.

  5. Leg de Ganda-ham op een bakplaat en laat 30 min. drogen in de voorverwarmde oven.

  6. Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes en snij de kastanjechampignons in 4.

  7. Snij de verse pompoen in blokjes.

  8. Hak de walnoten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de pompoenblokjes 10 min. op een zacht vuurtje. Kruid met tijm, peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  11. Mix de pompoenblokjes tot een gladde massa en roer er de fijngehakte walnoten onder. Hou warm.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren parelhoenfilets aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Blus met de gevogeltefond en laat 5 min. verder garen op een zacht vuur.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig.

  15. Voeg de oesterzwammen en de kastanjechampignons toe en bak 3 à 5 min. op een hevig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  16. Voeg de porto toe aan het braadvocht van de parelhoen en kruid naar smaak met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pompoen-notenpuree over de borden.

  19. Snij de parelhoenfilets in schuine sneetjes en verdeel over de pompoen.

  20. Kraak de Ganda-ham in fijnere repen en leg ze op de filets.

  21. Lepel er wat porto- saus rond en serveer met de paddenstoelen. Geef er kroketten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 120 °C.

  4. Snipper intussen de sjalotten fijn.

  5. Leg de Ganda-ham op een bakplaat en laat 30 min. drogen in de voorverwarmde oven.

  6. Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes en snij de kastanjechampignons in 4.

  7. Snij de verse pompoen in blokjes.

  8. Hak de walnoten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de pompoenblokjes 10 min. op een zacht vuurtje. Kruid met tijm, peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  11. Mix de pompoenblokjes tot een gladde massa en roer er de fijngehakte walnoten onder. Hou warm.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren parelhoenfilets aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Blus met de gevogeltefond en laat 5 min. verder garen op een zacht vuur.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig.

  15. Voeg de oesterzwammen en de kastanjechampignons toe en bak 3 à 5 min. op een hevig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  16. Voeg de porto toe aan het braadvocht van de parelhoen en kruid naar smaak met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pompoen-notenpuree over de borden.

  19. Snij de parelhoenfilets in schuine sneetjes en verdeel over de pompoen.

  20. Kraak de Ganda-ham in fijnere repen en leg ze op de filets.

  21. Lepel er wat porto- saus rond en serveer met de paddenstoelen. Geef er kroketten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 31.1 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 42.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Bellevue Marchand A.O.P. Bordeaux Wijn Château Saint-Corbian A.O.P. Saint-Estèphe

Bekijk het recept digitaal