Pastasaus van verse tomaten
Pastasaus van verse tomaten

Pastasaus van verse tomaten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 7.5 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 23.4 g
Suiker 20.6 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.

  7. Roer er de spaghettigroenten onder en laat 2 à 3 min. mee stoven.

  8. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe.

  9. Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.

  10. Serveer bij pasta of gebruik als basissausvoor lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen of gehaktballetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.

  7. Roer er de spaghettigroenten onder en laat 2 à 3 min. mee stoven.

  8. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe.

  9. Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.

  10. Serveer bij pasta of gebruik als basissausvoor lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen of gehaktballetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 7.5 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 23.4 g
Suiker 20.6 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal