- Bewaar

- Bewaar
Pastinaakkoekjes met duo van gerookte vis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de aardappel en de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ± 10 min. afkoelen. Plet tot een puree.
-
Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig). Snipper het bieslook fijn. Snij de stukken zalm en heilbot in 16 gelijke stukjes.
-
Meng 1 ei, het bieslook en 2 eetl. limoensap onder de pastinaakpuree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Prak de avocado fijn met een vork en meng er 1 eetl. limoensap onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak het pastinaakdeeg in verschillende porties tot dikke pannenkoeken met Ø 4 à 5 cm (± 1 eetl. deeg per portie). U hebt ± 16 pastinaakkoekjes nodig. Bak elke portie 2 min. Goudbruin aan elke kant en voeg tussendoor wat olijfolie toe. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
-
Verdeel de avocadomengeling over 16 pastinaakkoekjes. Schik er de stukjes vis op en werk af met de scheuten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de aardappel en de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ± 10 min. afkoelen. Plet tot een puree.
-
Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig). Snipper het bieslook fijn. Snij de stukken zalm en heilbot in 16 gelijke stukjes.
-
Meng 1 ei, het bieslook en 2 eetl. limoensap onder de pastinaakpuree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Prak de avocado fijn met een vork en meng er 1 eetl. limoensap onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak het pastinaakdeeg in verschillende porties tot dikke pannenkoeken met Ø 4 à 5 cm (± 1 eetl. deeg per portie). U hebt ± 16 pastinaakkoekjes nodig. Bak elke portie 2 min. Goudbruin aan elke kant en voeg tussendoor wat olijfolie toe. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
-
Verdeel de avocadomengeling over 16 pastinaakkoekjes. Schik er de stukjes vis op en werk af met de scheuten.