Pastinaaksoep met rammenas en gebakken gamba's
Pastinaaksoep met rammenas en gebakken gamba's

Pastinaaksoep met rammenas en gebakken gamba's

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 15.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 14.5 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de pastinaak en de rammenas en snij in gelijke blokjes.

  5. Snij de ui en het preiwit in gelijke stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.

  9. Voeg het preiwit, de pastinaak en de rammenas toe en laat nog 2 à 3 min. mee stoven.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 à 15 min. koken. Neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gamba's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met de tijm, peper en zout. Verwijder de schaal rond de staart van de gamba's (de kop mag eraan blijven).

  12. Afwerking:
  13. Schep een beetje soep in een diep bord en bestrooi met een beetje maanzaad. Werk af met 2 gamba's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de pastinaak en de rammenas en snij in gelijke blokjes.

  5. Snij de ui en het preiwit in gelijke stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.

  9. Voeg het preiwit, de pastinaak en de rammenas toe en laat nog 2 à 3 min. mee stoven.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 à 15 min. koken. Neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gamba's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met de tijm, peper en zout. Verwijder de schaal rond de staart van de gamba's (de kop mag eraan blijven).

  12. Afwerking:
  13. Schep een beetje soep in een diep bord en bestrooi met een beetje maanzaad. Werk af met 2 gamba's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 15.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 14.5 g
Zout 4.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal