Pizza met boschampignons en lookboter
Pizza met boschampignons en lookboter

Pizza met boschampignons en lookboter

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 33.6 g
Eiwit 18.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de boschampignons 3 min. op een hoog vuur.

  4. Voeg de (diepgevroren) spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  6. Snij de lookboter in 8 dunne plakjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  9. Pers het teentje knoflook. Meng onder de passata, samen met de cayennepeper, de oregano, peper en zout.

  10. Schik het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de gekruide passata tot op 1 cm van de rand.

  11. Verdeel de uitgelekte groenten over de pizza en bestrooi met de Provençaalse kruiden.

  12. Schik de plakjes lookboter op de pizza en verdeel er de schilfers parmezaan over.

  13. Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het pizzadeeg goudbruin kleurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de boschampignons 3 min. op een hoog vuur.

  4. Voeg de (diepgevroren) spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  6. Snij de lookboter in 8 dunne plakjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  9. Pers het teentje knoflook. Meng onder de passata, samen met de cayennepeper, de oregano, peper en zout.

  10. Schik het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de gekruide passata tot op 1 cm van de rand.

  11. Verdeel de uitgelekte groenten over de pizza en bestrooi met de Provençaalse kruiden.

  12. Schik de plakjes lookboter op de pizza en verdeel er de schilfers parmezaan over.

  13. Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het pizzadeeg goudbruin kleurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 33.6 g
Eiwit 18.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Piana del Sole - Puglia - Italië Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal