Portobello met puree van zoete aardappel en spinazie
Portobello met puree van zoete aardappel en spinazie

Portobello met puree van zoete aardappel en spinazie

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 32.1 g
Suiker 8.6 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 7.7 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snj in stukjes van ± 2 cm.

  4. Wrijf de portobello's schoon en verwijder de steeltjes.

  5. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie.

  6. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  7. Hak de walnootpitten grof. Hou 1 eetl. opzij voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Kook de zoete aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de sjalot en de spinazie 2 à 3 min. Meng onder de puree, samen met de walnootpitten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Leg de portobello's in een ovenschaal en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Vul ze met de puree en bestrooi met de panko. Zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Schik de portobelo's op de slamix en serveer met de rest van de puree. Werk af met de opzij gehouden walnootpitten.

Tip

- Maak de puree vooraf om tijd te winnen. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog op te warmen (eventueel met een scheutje vocht). Daarna nog de portobello's vullen, in de oven zetten ... en klaar! - Werk de borden af met stukjes gebakken pancetta of verkruimelde feta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snj in stukjes van ± 2 cm.

  4. Wrijf de portobello's schoon en verwijder de steeltjes.

  5. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie.

  6. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  7. Hak de walnootpitten grof. Hou 1 eetl. opzij voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Kook de zoete aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de sjalot en de spinazie 2 à 3 min. Meng onder de puree, samen met de walnootpitten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Leg de portobello's in een ovenschaal en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Vul ze met de puree en bestrooi met de panko. Zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Schik de portobelo's op de slamix en serveer met de rest van de puree. Werk af met de opzij gehouden walnootpitten.

Tip

- Maak de puree vooraf om tijd te winnen. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog op te warmen (eventueel met een scheutje vocht). Daarna nog de portobello's vullen, in de oven zetten ... en klaar! - Werk de borden af met stukjes gebakken pancetta of verkruimelde feta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 32.1 g
Suiker 8.6 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 7.7 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Pater Dubbel Donker bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal