- Bewaar

- Bewaar
Portobello met puree van zoete aardappel en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Dubbel Donker bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snj in stukjes van ± 2 cm.
-
Wrijf de portobello's schoon en verwijder de steeltjes.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Hak de walnootpitten grof. Hou 1 eetl. opzij voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Kook de zoete aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de sjalot en de spinazie 2 à 3 min. Meng onder de puree, samen met de walnootpitten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de portobello's in een ovenschaal en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Vul ze met de puree en bestrooi met de panko. Zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik de portobelo's op de slamix en serveer met de rest van de puree. Werk af met de opzij gehouden walnootpitten.
- Maak de puree vooraf om tijd te winnen. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog op te warmen (eventueel met een scheutje vocht). Daarna nog de portobello's vullen, in de oven zetten ... en klaar! - Werk de borden af met stukjes gebakken pancetta of verkruimelde feta.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Dubbel Donker bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snj in stukjes van ± 2 cm.
-
Wrijf de portobello's schoon en verwijder de steeltjes.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Hak de walnootpitten grof. Hou 1 eetl. opzij voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Kook de zoete aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de sjalot en de spinazie 2 à 3 min. Meng onder de puree, samen met de walnootpitten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de portobello's in een ovenschaal en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Vul ze met de puree en bestrooi met de panko. Zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik de portobelo's op de slamix en serveer met de rest van de puree. Werk af met de opzij gehouden walnootpitten.
- Maak de puree vooraf om tijd te winnen. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog op te warmen (eventueel met een scheutje vocht). Daarna nog de portobello's vullen, in de oven zetten ... en klaar! - Werk de borden af met stukjes gebakken pancetta of verkruimelde feta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Dubbel Donker bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië