Portomeloen met gemarineerde ui
Portomeloen met gemarineerde ui

Portomeloen met gemarineerde ui

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 5 g
Suiker 4.7 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de halve ui in heel dunne ringen (± 1 mm). Snij de ringen in 2 en doe in een kom. Verwijder de pitjes uit de halve meloen en schil. Snij het vruchtvlees in 8 gelijke blokjes van 3 cm en doe in een andere kom.

  3. Meng de suiker met 1 dl water en de frambozenazijn in een steelpannetje. Kook 1 min. tot de suiker smelt. Voeg toe aan de uiringen en laat min. 4 u. marineren in de koelkast.

  4. Overgiet de meloen met de porto en laat ook min. 4 u. marineren in de koelkast.

  5. Doe intussen de mascarpone en de feta in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Giet in een platte ovenschaal en laat afkoelen. Laat min. 1 u. 30 min. opstijven in de koelkast.

  6. Rol de opgesteven kaasmengeling in bolletjes. Snij de uiteindes van de olijven af.

  7. Leg een kaasbolletje op een meloenblokje. Schik er ± 2 halve uiringen op. Werk af met een schijfje olijf en 1 blaadje basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de halve ui in heel dunne ringen (± 1 mm). Snij de ringen in 2 en doe in een kom. Verwijder de pitjes uit de halve meloen en schil. Snij het vruchtvlees in 8 gelijke blokjes van 3 cm en doe in een andere kom.

  3. Meng de suiker met 1 dl water en de frambozenazijn in een steelpannetje. Kook 1 min. tot de suiker smelt. Voeg toe aan de uiringen en laat min. 4 u. marineren in de koelkast.

  4. Overgiet de meloen met de porto en laat ook min. 4 u. marineren in de koelkast.

  5. Doe intussen de mascarpone en de feta in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Giet in een platte ovenschaal en laat afkoelen. Laat min. 1 u. 30 min. opstijven in de koelkast.

  6. Rol de opgesteven kaasmengeling in bolletjes. Snij de uiteindes van de olijven af.

  7. Leg een kaasbolletje op een meloenblokje. Schik er ± 2 halve uiringen op. Werk af met een schijfje olijf en 1 blaadje basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 5 g
Suiker 4.7 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal