Rijstschotel met gevogeltepita
Rijstschotel met gevogeltepita

Rijstschotel met gevogeltepita

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3259 kj
Energie 779 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 66.9 g
Suiker 10.1 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 44 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Spoel de maïs en de erwten en laat uitlekken. Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 2 cm.

  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verhit intussen 2/3 van de olijfolie in een pan en roerbak de gevogeltepita 10 min. gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. Meng er de maïs en de erwten onder en laat nog 5 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de rijst en de groenten over de kommen en schep er de gevogeltepita over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Spoel de maïs en de erwten en laat uitlekken. Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 2 cm.

  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verhit intussen 2/3 van de olijfolie in een pan en roerbak de gevogeltepita 10 min. gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. Meng er de maïs en de erwten onder en laat nog 5 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de rijst en de groenten over de kommen en schep er de gevogeltepita over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3259 kj
Energie 779 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 66.9 g
Suiker 10.1 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 44 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Le Sablou Merlot-Cabernet A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal