Rijstschotel met krokante groentjes
Rijstschotel met krokante groentjes

Rijstschotel met krokante groentjes

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 11 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 55.3 g
Suiker 5.3 g
Vezel 8 g
Eiwit 11 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  3. Snij de wortelen in dunne staafjes van max. 1/2 cm dik.

  4. Schil en snij de knolselder in gelijk grote staafjes.

  5. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof, hou apart.

  7. Hak de spinazieblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de volkorenrijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en stoof hierin het knoflook, de peterseliesteeltjes en de helft van de lente-uitjes enkele minuten glazig.

  11. Voeg de venkel, de wortelen en de knolselder toe en stoof even al roerend.

  12. Voeg de sojasaus, de rijstazijn en een scheutje water toe en laat 4 à 5 min. Afgedekt garen op een zacht vuur.

  13. Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe en meng even.

  14. Kruid naar smaak met zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de rijst over 4 diepe borden of bowls en schep er de krokante groenten over. Bestrooi met de hennepzaadjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de peterselieblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  3. Snij de wortelen in dunne staafjes van max. 1/2 cm dik.

  4. Schil en snij de knolselder in gelijk grote staafjes.

  5. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof, hou apart.

  7. Hak de spinazieblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de volkorenrijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en stoof hierin het knoflook, de peterseliesteeltjes en de helft van de lente-uitjes enkele minuten glazig.

  11. Voeg de venkel, de wortelen en de knolselder toe en stoof even al roerend.

  12. Voeg de sojasaus, de rijstazijn en een scheutje water toe en laat 4 à 5 min. Afgedekt garen op een zacht vuur.

  13. Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe en meng even.

  14. Kruid naar smaak met zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de rijst over 4 diepe borden of bowls en schep er de krokante groenten over. Bestrooi met de hennepzaadjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de peterselieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 11 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 55.3 g
Suiker 5.3 g
Vezel 8 g
Eiwit 11 g
Zout 2.3 g

Bekijk het recept digitaal