- Bewaar

- Bewaar
Rijstschotel met krokante groentjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
-
Snij de wortelen in dunne staafjes van max. 1/2 cm dik.
-
Schil en snij de knolselder in gelijk grote staafjes.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof, hou apart.
-
Hak de spinazieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Kook de volkorenrijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en stoof hierin het knoflook, de peterseliesteeltjes en de helft van de lente-uitjes enkele minuten glazig.
-
Voeg de venkel, de wortelen en de knolselder toe en stoof even al roerend.
-
Voeg de sojasaus, de rijstazijn en een scheutje water toe en laat 4 à 5 min. Afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe en meng even.
-
Kruid naar smaak met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of bowls en schep er de krokante groenten over. Bestrooi met de hennepzaadjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de peterselieblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
-
Snij de wortelen in dunne staafjes van max. 1/2 cm dik.
-
Schil en snij de knolselder in gelijk grote staafjes.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof, hou apart.
-
Hak de spinazieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Kook de volkorenrijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en stoof hierin het knoflook, de peterseliesteeltjes en de helft van de lente-uitjes enkele minuten glazig.
-
Voeg de venkel, de wortelen en de knolselder toe en stoof even al roerend.
-
Voeg de sojasaus, de rijstazijn en een scheutje water toe en laat 4 à 5 min. Afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe en meng even.
-
Kruid naar smaak met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of bowls en schep er de krokante groenten over. Bestrooi met de hennepzaadjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de peterselieblaadjes.