Rood fruit met duo van mascarpone, pistache en limoen
Rood fruit met duo van mascarpone, pistache en limoen

Rood fruit met duo van mascarpone, pistache en limoen

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 258 kcal
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 21.9 g
Suiker 21 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien (instructies: zie verpakking).

  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met de onscherpe kant van een mes.

  4. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers hem.

  5. Snij elke truffel in 2.

  6. Bereiding:
  7. Mix de bloemsuiker, de arachideolie en de pistachenoten in een blender tot een pasta. Hou enkele pistachenoten apart voor de afwerking.

  8. Meng de mascarpone en de yoghurt met de vanillezaadjes. Verdeel het mengsel in 2.

  9. Spatel de pistachepasta door de ene helft. Meng de andere helft met het limoensap, de zeste en de ahornsiroop.

  10. Giet een bodempje frambozencoulis in 4 glaasjes. Lepel er de vanillemascarpone bij en verkruimel er telkens 1 meringue over. Vul aan met de pistachemascarpone en 1 verkruimelde meringue. Versier met het fruit, wat pistachenoten en de halve truffels.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien (instructies: zie verpakking).

  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met de onscherpe kant van een mes.

  4. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers hem.

  5. Snij elke truffel in 2.

  6. Bereiding:
  7. Mix de bloemsuiker, de arachideolie en de pistachenoten in een blender tot een pasta. Hou enkele pistachenoten apart voor de afwerking.

  8. Meng de mascarpone en de yoghurt met de vanillezaadjes. Verdeel het mengsel in 2.

  9. Spatel de pistachepasta door de ene helft. Meng de andere helft met het limoensap, de zeste en de ahornsiroop.

  10. Giet een bodempje frambozencoulis in 4 glaasjes. Lepel er de vanillemascarpone bij en verkruimel er telkens 1 meringue over. Vul aan met de pistachemascarpone en 1 verkruimelde meringue. Versier met het fruit, wat pistachenoten en de halve truffels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 258 kcal
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 21.9 g
Suiker 21 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal