Rosbief in pistachekorst met knolselderpuree en asperges
Rosbief in pistachekorst met knolselderpuree en asperges

Rosbief in pistachekorst met knolselderpuree en asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 4.7 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 55.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm, rozemarijn en peterselie en hak fijn. Hak de pistachenoten en de macadamianoten fijn. Meng de verse kruiden met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Schil de aardappelen en de knolselder. Snij in blokjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen en de knolselder 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de rosbief dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  10. Schik de rosbief in een braadslede of ovenschaal en bedek met de notencrumble. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de aspergepunten 5 à 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  12. Plet de knolselder en de aardappelen en meng met de boter en de lactosevrije melk. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

  13. Afwerking:
  14. Werk de knolselderpuree af met het fijngesnipperde bieslook en serveer met de asperges en sneetjes rosbief.

Tip

- Haal de rosbief min. 30 min. voor de bereiding uit de koelkast. - Reken 25 à 30 min. baktijd voor 1 kg vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm, rozemarijn en peterselie en hak fijn. Hak de pistachenoten en de macadamianoten fijn. Meng de verse kruiden met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Schil de aardappelen en de knolselder. Snij in blokjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen en de knolselder 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de rosbief dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  10. Schik de rosbief in een braadslede of ovenschaal en bedek met de notencrumble. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de aspergepunten 5 à 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  12. Plet de knolselder en de aardappelen en meng met de boter en de lactosevrije melk. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

  13. Afwerking:
  14. Werk de knolselderpuree af met het fijngesnipperde bieslook en serveer met de asperges en sneetjes rosbief.

Tip

- Haal de rosbief min. 30 min. voor de bereiding uit de koelkast. - Reken 25 à 30 min. baktijd voor 1 kg vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 4.7 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 55.9 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort Tripel Extra Blond trappistenbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal