Rosbief met balsamicosaus, gratin dauphinois en slaatje met geroosterde groenten
Rosbief met balsamicosaus, gratin dauphinois en slaatje met geroosterde groenten

Rosbief met balsamicosaus, gratin dauphinois en slaatje met geroosterde groenten

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 33.5 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 19 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 44.9 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternut en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 1,5 cm.

  3. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken.

  4. Hak de hazelnoten grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet de pan opzij. Leg de rosbief in een ovenschaal en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Doe intussen de knolselder op een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de oven bij de rosbief.

  8. Voeg na 15 min. de butternut toe aan de knolselder en meng er nog 1 eetl. olijfolie onder. Zet de gratins dauphinois op dezelfde bakplaat en bak samen nog 25 min. in de oven.

  9. Neem intussen de pan van de rosbief en doe er de honing, het citroensap en de balsamicocrème in. Breng aan de kook en laat 1 min. inkoken.

  10. Doe de slamix in een kom en meng er de veenbessen, 1 eetl. olijfolie en de azijn onder. Kruid met peper en zout. Voeg de geroosterde groenten toe en meng goed. Bestrooi met de hazelnoten.

  11. Afwerking:
  12. Snij de rosbief in sneetjes en lepel er de saus over. Serveer met een gratin dauphinois en het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternut en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 1,5 cm.

  3. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken.

  4. Hak de hazelnoten grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet de pan opzij. Leg de rosbief in een ovenschaal en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Doe intussen de knolselder op een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de oven bij de rosbief.

  8. Voeg na 15 min. de butternut toe aan de knolselder en meng er nog 1 eetl. olijfolie onder. Zet de gratins dauphinois op dezelfde bakplaat en bak samen nog 25 min. in de oven.

  9. Neem intussen de pan van de rosbief en doe er de honing, het citroensap en de balsamicocrème in. Breng aan de kook en laat 1 min. inkoken.

  10. Doe de slamix in een kom en meng er de veenbessen, 1 eetl. olijfolie en de azijn onder. Kruid met peper en zout. Voeg de geroosterde groenten toe en meng goed. Bestrooi met de hazelnoten.

  11. Afwerking:
  12. Snij de rosbief in sneetjes en lepel er de saus over. Serveer met een gratin dauphinois en het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 33.5 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 19 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 44.9 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Andréa A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal