Rozemarijnsausje
Rozemarijnsausje

Rozemarijnsausje

15 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 73 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten. Voeg ook onmiddellijk de rozemarijn toe.

  5. Overgiet met de witte wijn en de fond en laat 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  6. Giet het sausje door een zeef en laat er 2 eetl. room in koken gedurende 1 à 2 min. Klop de saus mooi glad en kruid naar smaak met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten. Voeg ook onmiddellijk de rozemarijn toe.

  5. Overgiet met de witte wijn en de fond en laat 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  6. Giet het sausje door een zeef en laat er 2 eetl. room in koken gedurende 1 à 2 min. Klop de saus mooi glad en kruid naar smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 73 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 0.3 g

Bekijk het recept digitaal