Saffraansausje met selder en peterselie
Saffraansausje met selder en peterselie

Saffraansausje met selder en peterselie

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de selder in kleine blokjes.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een steelpannetje. Stoof de sjalot en de selder 5 min. op een zacht vuur.

  8. Overgiet met de witte wijn of vermout en laat voor de helft inkoken.

  9. Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min. inkoken.

  10. Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Tip

- Voeg op het einde nog een koffiel. rouille toe voor een extra pittige smaak. Laat het sausje daarna niet meer koken. - U kan ook 3 eetl. fijngesnipperde peterselie uit de diepvries gebruiken. - Lekker bij alle soorten vis en bij scampi's.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de selder in kleine blokjes.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een steelpannetje. Stoof de sjalot en de selder 5 min. op een zacht vuur.

  8. Overgiet met de witte wijn of vermout en laat voor de helft inkoken.

  9. Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min. inkoken.

  10. Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Tip

- Voeg op het einde nog een koffiel. rouille toe voor een extra pittige smaak. Laat het sausje daarna niet meer koken. - U kan ook 3 eetl. fijngesnipperde peterselie uit de diepvries gebruiken. - Lekker bij alle soorten vis en bij scampi's.

Bekijk het recept digitaal